Titia Doornbos Clevering

Westerbork Bel 06-50885661 E-mail Stuur een bericht

Diekeveenseweg 8C 9431 BR Westerbork

Toon op kaart
Titia Doornbos Clevering
Over Titia Mijn reistips Beoordelingen

Kos

Fietsen, wandelen, zon, strand, leuke beach-clubs en een gezellige stad. Doe daar de vriendelijkheid van de Grieken bij en het lekkere eten en je hebt een geweldige vakantiebestemming. En dat is wat Kos is. Geweldig.

Ik ging met een vriendin naar Kos. Onze huurauto stond klaar op de luchthaven en we reden in iets meer dan een half uur naar ons hotel, op loopafstand van Kos stad. We worden gastvrij ontvangen door het hotel personeel en krijgen een drankje aangeboden vóór het diner. Voor deze vakantie hebben we gekozen voor een hotel op basis van half pension. We willen het eiland verkennen en wandelen en het lijkt ons fijn om s avonds niet meer weg te hoeven. Op flipflops naar het hotel-restaurant en relaxed dineren met een glaasje wijn na een lange wandeling. Heerlijk.

Wandelen dus..

Ons eerste doel is Mount Dikeos. Deze wandeling start in Zia, een oud dorpje in de bergen, midden op Kos. De wandeling start in het dorpje en eindigt bij een kerkje. Wij hebben het eindpunt echter niet gehaald. We hadden ons niet goed voorbereid, raakten de weg kwijt.. en besloten naar een uur terug te gaan. Tip, bereid je wandeling goed voor, neem water en een snack mee en weet welke bordjes je moet volgen. We lopen terug naar Zia en belanden op een terras. De menukaart is uitgebreid maar wij vragen de ober of de kok ons kan verrassen. En daar blijkt deze kok heel goed in te zijn. Om onze waardering te uiten geven we een leuke fooi, Corona heeft hier duidelijk zijn sporen achtergelaten.. Als we weg willen gaan wil het personeel ons bedanken voor de fooi en krijgen we nog een borrel aangeboden.. we lopen door het gezellige, kleurrijke Zia voordat we terug rijden naar Kos stad.

Onze tweede wandel-dag brengt ons naar Oud Pili. De oude hoofdstad van Kos, in het binnenland van het eiland. Midden in de bergen ligt de ruïne. En dit is een leuke wandeling. De oude stad is compleet uitgestorven door de cholera maar in de overblijfselen is de oude stad nog duidelijk terug te vinden. Als we terug rijden naar Kos stad stoppen we bij Asklepieion, het bekendste ziekenhuis uit de geschiedenis. Maak een wandeling langs de tempels en altaren. Vanuit het hoogste punt heb je een mooie uitzicht over de omgeving.

Kos stad

Kos stad is een leuk stadje, een beetje Moorse, Noord Afrikaanse sfeer. Verblijf je in de buurt van Kos stad? Huur dan een fiets. Je fietst zo naar de stad, langs de jachthaven of naar een leuke beach-club. Het Neratzia kasteel ( de grote burcht ) in Kos stad is leuk om te bezoeken. Toen ik er was, was het helaas gesloten. Houd je een beetje van geschiedenis en cultuur ga dan echt even naar Casa Romana. Al is het maar kort. Het oude Romeinse huis is gerestaureerd en geeft een goede indruk van de geschiedenis. Een bezoekje combineer je prima met een rondje Kos stad. Midden in Kos stad ligt een plein met een overdekte markt en hier achter zijn leuke straatjes.

Kom je tijdens je verkenningstocht langs de westkust..

Agios Fokas Beach Club  en Ammos Beach Cocktail Bar zijn leuke beachclubs. Rijdt je nog iets verder zuidelijk dank om je bij de natuurlijke spa van Embros, de thermen van Kos. Het warmwaterbad mondt uit in zee en zou een helende werking hebben.

 

Meer reistips

titia.doornbos.clevering@tuiathome.nl

Stuur Titia een bericht