Astrid Wemmenhove

Sleen Bel 06-46161486 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Struikheide 8 7841 GE Sleen

Toon op kaart
Astrid Wemmenhove
Over Astrid Mijn reistips Beoordelingen

Kreta op herhaling

Kreta is het grootste en populairste vakantie eiland van Griekenland. Velen hebben het beeld van feestende jongeren en drukte in Chersonissos, maar  Kreta is zóveel meer! Het barst van de authentieke plekken, prachtige oude stadjes, verlaten stranden en indrukwekkende landschappen. Chersonissos is voor de jeugd wel ‘the place to be’ want het heeft een gezellige boulevard met leuke bars, clubs, restaurants. Daarnaast zijn er naast de grote toeristenoorden ook veel leuke sfeervolle badplaatsen, zowel ten westen als ten oosten, van de aanvlieghaven Heraklion om te verblijven. De andere, minder frequent aangevlogen, luchthaven in het westen is Chania met ook veel leuke plaatsen zoals Platanias en ook Chania zelf is een mooie oude stad.

Voor mij was het niet het eerste bezoek aan Kreta, maar het blijft iedere keer weer een aangename bestemming om te bezoeken. Het eiland is zo groot dat je het in één vakantie ook niet kunt bekijken. Voor mij blijft Rethymnon wel één van de meest gezellige plaatsen met een centrum vol smalle straatjes, een kleine haven en een breed zandstrand. Aghios Nikolaos heeft een gezellige binnenhaven. Vanaf hier kan je ook een excursie naar het voormalig lepra-eiland Spinalonga maken.  En de kleine badplaats Elounda ligt hier ook in de buurt en is ook zeker de moeite waard om te verblijven wanneer je het iets rustiger wilt hebben. Drukke badplaatsen zijn naast Chersonissos de plaatsen Malia en Stalis waar ook het uitgaansleven uitbundig is.

Voor de natuur en cultuur zit je op Kreta ook goed. Aan te raden is om een huurauto erbij te reserveren, zodat je veel plaatsen kunt bezoeken. Wil je de Griekse Oudheid opzoeken dan zijn de opgravingen van Knossos een bezoek waard en wil je de natuur in dan zijn er diverse valleien waar gewandeld kan worden. De meest bekende is de Samariakloof van 16 km lang .. een echte uitdaging! De minder bekende Imbroskloof is een goed alternatief van 8,5 km lang.

Omdat Kreta het meest zuidelijk gelegen eiland is van Griekenland is heeft het eiland het hele jaar door een aangenaam klimaat, maar met name vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar kun je hier het beste naar toe.

 

Meer reistips

astrid.wemmenhove@tuiathome.nl

Stuur Astrid een bericht