Over Alieke Mijn reistips Beoordelingen

Lanzarote en Fuerteventura

We zijn onze reis begonnen op Fuerteventura. We verbleven hierbij in het hotel Elba Carlota te Caleta de Fuste.  Een mooi hotel op loopafstand van het het strand. Loop een paar stappen van het resort af en voel het zachte zand van het Caleta De Fuste strand tussen je tenen. Dat is toch het ultieme vakantiegevoel? Ben je geen strandmens en wil je gewoon heerlijk bij je resort verblijven. Geen probleem. Het hotel heeft 3 zwembaden en is verder van alle gemakken voorzien wat jouw zonvakantie compleet maakt.

Vanuit Caleta de Fuste hebben we een bezoek gebracht aan de prachtige zandduinen van Coralejo ( Coralejo Dunes National Park). Het prachtige Riu Palace Tres Islas heeft een fantastische ligging direct aan het 4 kilometer lange zandstrand van het prachtige duingebied ‘Grandes Playas’. Door deze ligging heeft Tres Islas als één van de weinige hotels in Corralejo direct toegang tot het prachtige witte zandstrand.  Dit is het beste van het beste op Fuerteventura. Zoals je van RIU gewend bent, is de service uitmuntend en ook het eten is elke dag weer een hoogtepunt.

 

Vanuit Fuerteventura gingen we met de boot over naar Lanzarote

Op het eiland Lanzarote zijn we via een bezoek aan El Golfo doorgereden naar het National Park Timanfaya. Dit park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Nationaal Park Timanfaya of Montañas del Fuego is een natuurgebied op Lanzarote, het gebied bestaat uit een uniek vulkanisch, “maan” landschap. Dit landschap ontstond door een vulkaanuitbarsting in 1730. Er is nog steeds sprake van vulkanische activiteit. Zo wordt bijvoorbeeld het vlees via een rooster boven een soort van put geroosterd met de warmte die vrij komt uit de aarde.

 

 

Een plaats die je niet mag overslaan op Lanzarote is het toeristische Puerto del Carmen. Je hebt hier diverse winkels en eetgelegenheden. Een aanrader qua restaurant is Bodega La Cascada Puerto del Carmen.

Op Lanzarote verbleven we in het bekende en populaire accommodatie Relaxia Lanzasur gelegen op ca 2 kilometer van Playa Blanca en 700 meter van het strand. Het driesterren complex op Lanzarote beschikt over comfortabele bungalows, een gezellig restaurant, verwarmde zwembaden en een fantastisch waterpark. Het hotel is geschikt voor jong en oud.

 

Je verwacht het niet van een vulkanisch eiland, maar Lanzarote heeft diverse wijngebeiden. Eén daarvan is het wijngebied la Geria waar wij een bezoek brachten aan Bodega el Griffo.

Wil je Lanzarote goed ontdekken, huur dan een auto. Deze kan vooraf bij boeking geregeld worden. Meer weten over Lanzarote en/of Fuerteventura neem contact met mij op. Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Meer reistips

alieke.brouwer@tuiathome.nl

Stuur Alieke een bericht