Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Maak een onvergetelijke huskysafari in het schitterende Lapland.

Één van mijn mooiste herinneringen die ik aan mijn reis naar Fins lapland heb overgehouden is toch echt wel de huskysafari. Wat mij betreft is deze excursie echt een must als je hier in de winter heen gaat! Bij aankomst op de huskyboerderij komt het geblaf  je tegemoet en voel je gelijk de adrenaline en het enthousiasme van deze ontzettend vriendelijke beestjes.

Nadat je naast je eigen warme skikleding ook nog o.a. een extra thermospak, goede overwanten en extra dikke sokken en eventueel speciale schoenen hebt aangekregen, tegen de toch wel extreme kou, geven ze een duidelijke instructie over hoe om te gaan met de slee en dieren. Na die instructie kan het avontuur dan echt beginnen!

Terwijl de beestjes voor de slee door het dolle heen zijn omdat ze mogen vertrekken is het alleen nog een kwestie van de rem eraf te halen. Zodra die rem eraf beginnen deze beestjes dan ook te rennen of hun leven er vanaf hangt. Het gevoel dat dan door je lichaam schiet is dan ook onbeschrijfelijk. Je schiet met de slee door de prachtige ongerepte natuur, over de heuvels, over de open vlaktes en door dichte bossen van Finland.

Het besturen van de slee is eigenlijk verrassend gemakkelijk. Met je eigen lichaamsgewicht stuur je gemakkelijk de slee, met de rem vertraag of stop je gemakkelijk de slee en heuvel op help je de honden/husky’s door duwend mee lopen. Als je het minder fijn vindt kun er ook voor kiezen om mee te gaan als bijrijder op de slee, maar ik raad echt iedereen aan om het toch echt zelf te proberen. Je kunt één slee met zijn tweeën boeken en dan kan krijg je halverwege de mogelijkheid om te wisselen.

Na de tour krijg je afhankelijk welke excursie je boekt ook vaak de tijd bij te komen bij een vuurtje met een lekkere maaltijd, warme bessensap in een kuksa en kun je nog wat tijd door brengen met de husky’s. En als je geluk hebt zijn er kleine hondjes die maar al te graag lekker even komen knuffelen! Wat wil je nou nog meer….

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht