Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Machtig mooi Mauritius

Het is oktober 2018 als ik samen met mijn gezin naar Mauritius reis. Je moet er wat voor over hebben -het is 12 uur vliegen- maar dit is het méér dan waard. Neem dit van mij aan!

Mauritius ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar en is ongeveer zo groot als de provincie Limburg. De prachtige witte stranden met wuivende palmbomen en de azuurblauwe oceaan geven je het ultieme vakantiegevoel. En zijn zeer verleidelijk om de hele dag te vertoeven, maar Mauritius heeft meer!

In het Zuid- Westen van het eiland bevind zich Back River Gorges Nationaal park. Wauw.. wat een natuurschoon. Het park biedt ongekend mooie landschappen met prachtige uitzichten, watervallen, wandelpaden, bijzondere vogelsoorten en met een beetje geluk kom je een paar apen tegen. Super goed te doen om op eigen gelegenheid rond te toeren met een huurauto.
In dit park vind je onder andere de heuvels van The Seven Coloured Earth. Deze zandduinen bestaan uit- jawel- zeven kleuren aarde; bruin, paars, rood, blauw, geel, violet en groen. Het verhaal gaat dat dit is ontstaan door verschillende vulkaanuitbarstingen en regen die daar op volgde. Ook bevind zich in het park de Chamarel Waterfall. Vanaf ca. 83 meter hoogte dendert het water hier naar beneden. Via verschillende wandelpaden omhoog geniet je van de meest spectaculaire uitzichten.

Maar Mauritius leent zich ook prima om cultuur te snuiven. Neem bijvoorbeeld de in het Noorden gelegen hoofdstad Port Louis met zijn overdekte warenmarkt of het waterfront winkelcentrum. Wij verbleven in het Zuiden van het eiland, de hoofdstad ligt dan op zo’n 60 kilometer. De maximale snelheid op het eiland is veelal 60 kilometer per uur, houdt er dus rekening mee dat je langer onderweg bent dan in Nederland. Wij reden langs de westkust omhoog richting het Noorden, via Flic en Flac Beach. Een prachtig openbaar strand, in het weekend vind je hier veel locals en foodtrucks. Super gezellig!

Al met al… De beelden spreken voor zich, Mauritius is magisch mooi! Wil jij deze parel ook ontdekken? Bel, app of mail mij dan, ik ga jou droomvakantie regelen!
Sylvia  06-47020577/ilona.sylvia@tui.nl

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht