Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Magisch en tjokvol Bangkok

Wanneer we laat in de avond aankomen op Bangkok Airport, overvalt ons direct de klamme warmte en de chaotische drukte van deze grote Aziatische stad. Hoewel we onder de indruk zijn van de drukte, lukt het vrij snel en simpel om een taxi te regelen en ons naar ons hotel te laten brengen.
Nadat we zijn ingecheckt gaan we op zoek naar een eettent, om onze trek te stillen. Na zo’n lange reis lusten we allemaal wel wat en dan maakt het niet uit dat het al 22:00 uur is geweest.

Even wennen

We lopen de straat uit en vinden op de hoek een “restaurant”. Voor ons Europeanen even wennen, want het is een iets ander restaurant dan wat we gewend zijn, maar we gaan het er toch op wagen. De verlichting schreeuwt, plastic stoelen en bordjes, er zitten veel Locals en de keuken is ( hoe zeg ik dat netjes) niet geheel Rob Geus-proof.
Maar we hebben er fantastisch gegeten.
Dat blijkt een goede tip te zijn voor onze verdere reis. Daarna hebben we voornamelijk bij dit soort straattentjes gegeten.

ABC Fietstour door Bangkok

Ondanks dat we midden in het regenseizoen zitten, hebben we veel geluk met het weer. Het is tot nu toe droog en zonnig en warm.
Vandaag staat er een fietstour op het programma. We verzamelen op een plek midden in de stad, bij een Nederlandse gids. Nadat we enige uitleg hebben gehad over het fietsen, gaan we onze fietsen uitzoeken en vertrekken met een klein groepje op weg. Op weg om het onbekendere Bangkok te gaan verkennen.

Wat een avontuur

En jeetje, wat een avontuur is dat zeg.
We fietsen echt letterlijk dwars door Bangkok. Over en onder de snelweg, door smalle en kleine steegjes, krottenwijken, marketen en als klap op de vuurpijl fietsen we de stad uit en gaan richting het schiereiland.
Deze bereiken we d.m.v. boten die ons met fiets en al naar de overkant brengen.

Naar de jungle

Vanuit daar, vervolgen we onze fietstocht verder, door de jungle. Het is hier een compleet andere wereld. Veel rust en stilte, dierengeluiden en een prachtige natuur. We komen er zelfs een zwemmende python tegen. Dit blijkt vrij bijzonder. Volgens onze gids is de kans dat je overdag zo’n grote slang tegenkomt, erg nihil. We beseffen ons dat we echt heel veel geluk hebben gehad met het spotten van deze prachtige slang.
Onderweg stoppen we even voor een zakje chips en wat drinken en fietsen daarna weer richting het water, om weer naar ons startpunt te fietsen. Daar eindigt onze indrukwekkende tour.

Asiatique Riverfront night Market

Zeker leuk om te doen, is in het weekend een bezoek te brengen aan de Riverfront night Market. Hier komt de lokale bevolking om zelf uit eten te gaan, of met een drankje te luisteren naar de live muziek. De sfeer is wel wat Westers, maar het is heerlijk slenteren langs het water en de vele terrasjes. En mocht je nog geen genoeg hebben van de vele winkels, dan kun je hier op de markt weer lekker verder shoppen.

Hop on Hop off Boat

Omdat Bangkok te groot is om alles te kunnen zien, in korte tijd, is dit een goeie tip: De Hop on Hop off boat.
Een simpele en leuke manier van sightseeing én niet duur.
Zo kom je op vele toeristische hoogtepunten en zie je de stad ook eens vanaf het water.
Breng een bezoek aan de wereldberoemde Wat Arun Tempel en de Wat Pho met de gigantische grote “liggende Budah”.

Indrukwekkend
En wat maakt dit een indruk zeg. Alles is zo gedetailleerd en prachtig aangelegd. Vooral de liggende Budah maakt erg veel indruk. Ik ben er even stil van…

Monnikenwerk

Net als we ons afvragen of al die prachtige muurschilderingen ook door de monniken zijn geschilderd, zien we een monnik druk bezig met het schilderen/ restaureren van de muur. Nu snappen we ook waar het woordje “monnikenwerk”, vandaan komt.

China Town

Rook, TukTuk’s, Kraampjes, geluid, geuren en heel veel kleuren. Allemachtig dit moet Chinatown zijn.
We komen oren en ogen te kort. Al je zintuigen staan op scherp. Wat ruikt het lekker hier, of toch niet?
Vooral eten en drinken, proven en uitproberen. Zo komen we de morgen wel door.
En om het helemaal af te maken, gaan we op weg naar het station met de traditionele Tuktuk. Onvoorstelbaar, wat een geweldige ervaring is dat. Vooral ook niet te veel nadenken, maar genieten van een wild en hysterisch ritje door het belachelijk drukke verkeer.

Bangkok wat een indrukwekkende en magische stad.
Het is dat we op weg moeten naar onze volgende bestemming, maar anders had ik hier prima nog een weekje kunnen verblijven. Er is nog zoveel niet gezien en gedaan.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht