Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Marrakech, fata morgana & sprookje in één!

Een van de meest bijzondere stedentrips heb mogen maken is een trip naar Marrakech. Je waant je in een heel andere wereld op maar 3 uur vliegen van Amsterdam. Naast de ongelooflijk mooie en leuke excursies die je kunt maken in en nabij deze prachtige stad kun je heerlijk struinen in de oude stadskern en verdwalen in de souks.  Deze traditionele Arabische markt is voor veel mensen die een bezoek brengen aan Marrakech echt het hoogtepunt en was het ook voor mij.

Shoppen in de souks van Marrakech

De souks van Marrakech zijn een doolhof van kleine steegjes en smalle straatjes met ontelbaar veel winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt het hier. Denk bijvoorbeeld aan kruiden, keramiek, olijven, kleding, tapijten en nog veel meer. Het is een geweldige mix van kleuren en geuren en erg leuk om uren rond te dwalen.

Onderhandelen bij het shoppen in de souks

Het is handig om alvast even te oefenen met afdingen voordat je gaat shoppen in de souks. Bereid je voor op verkopers die de kunst van het verkopen en afdingen al heel wat jaren hebben kunnen oefenen. Ga je in de souks een winkel in om een prijs te vragen dan doen ze er alles aan om het ook aan je te verkopen, dus bedenk vooraf wat je er ongeveer aan uit wilt geven. Komen jullie niet tot een eensgezind bedrag, loop dan gewoon weg en probeer het bij een volgende winkel. Keuze genoeg!

Zelf heb ik buiten de souks mijn keramiek gekocht en mijn ervaring was daar zeer prettig. Ik vond ze daar minder aandringen en kon op mijn gemak alles uitzoeken voor een mooie prijs. Het kan voor mensen ook wat benauwd aanvoelen door de drukte, chaos en wirwar van straatjes maar blijf vooral rustig en neem lekker even pauze bij één van de vele cafe`s of restaurants die tussen de souks gelegen zijn.

Wil je toch liever even naar het Djemaa el Fna plein om bij te komen, vraag dan aan een gezin of andere toeristen welke kant je het beste op kunt lopen. De jonge mannen die alleen door de souks struinen nemen je vaak eerst mee naar een winkel van een familielid of vragen geld voor de juiste richting en daar zit je dan natuurlijk net niet op te wachten.

Ondanks de drukte is het een geweldige ervaring en kun je een bezoek aan de souks niet overslaan bij een stedentrip in Marrakech!

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht