Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Bali | Wat te doen vanuit Ubud

Ubud wordt ook wel het culturele hart van Bali genoemd met een gezellig en bruisend centrum. Daarnaast zijn in de omgeving van Ubud veel plekjes te vinden die adembenemend mooi zijn. Daarom is Ubud de perfecte uitvalsbasis om deze plekken te bezoeken.

CAMPUHAN RIDGE WALK

Op maximaal een kwartier loopafstand van het centrum van Ubud is de Campuhan Ridge Walk te vinden. Deze Walk wil je sowieso niet missen! Ik adviseer je de walk vroeg in de ochtend te doen. De zon komt dan langzaam op en het is dan nog een beetje mistig wat zorgt voor prachtige uitzichten. Daarnaast is het vroeg in de ochtend nog lekker rustig. De mooiste route is ongeveer 1 kilometer. Aan het eind van de trail ligt een café waar je even uit kan rusten en van het mooie uitzicht op de rijstvelden kan genieten onder het genot van een verse kokosnoot.

FIETSEND NAAR DE TEGALALANG RIJSTVELDEN

Op twee krakkemikkige kinderfietsjes zijn wij naar de Tegalalang rijstvelden gefietst. De Tegalalang rijstvelden liggen op zo’n 9,5 km enkele reis van Ubud centrum. De wegen onderweg zijn over het algemeen goed. Met de ene keer een enorme klim en de andere keer een behoorlijk gat in de weg is deze fietstocht een heel avontuur. Wij hadden de google maps app gedownload voor de route. We werden door dorpjes geleid waar geen toeristen te zien waren. Lachende en zwaaiende Balinezen moedigden ons aan om onze weg te vervolgen. 1,5 uur later waren de rijstvelden van Tegalalang in zicht. Eind augustus/begin september zijn de rijstvelden op z’n mooist.

MONKEY FOREST UBUD

Verblijf je in of nabij het centrum van Ubud? Dan kan je Monkey Forest lopend bereiken. Dit ligt op zo’n 15 minuten loopafstand van het centrum. Het Monkey Forest is een groot park met een tempelcomplex. Hier leven zo’n 340 apen van de makakensoort. Daarnaast zijn er verschillende boomsoorten te vinden.

BEZOEK DE PURU ULUN DANU BRATAN

Aan het Bratan kratermeer ligt de tempel Pura Ulun Danu Bratan. Dit is ongeveer een uur rijden vanuit Ubud. Deze tempel is uniek ten opzichte van de andere tempels, aangezien deze aan een groot meer ligt met een prachtig uitzicht. Het meer ligt op 1239 meter hoogte tussen de bergen. Vaak hangt hier lage bewolking en is het wat koeler. Toch was het in de zomer nog steeds aangenaam om deze tempel te bezoeken met zomerse kleding.

NUNG NUNG WATERFALL

Om deze prachtige waterval te trotseren moesten we eerst 500 traptreden naar beneden lopen. De treden waren erg ongelijk en aan het eind van het pad glad van het water. Van ver hoor je het water al kletteren. Het geluid trekt je er naar toe. Na een paar uitglijders waren we dan eindelijk aangekomen bij het hart van moeder natuur, de NungNung waterval.

Eenmaal oog in oog met de waterval gingen er verschillende gedachten door mijn hoofd. Wat een wereldwonder is dit en wat kan zoiets je goede energie geven!

PURA TAMAN AYUN

Op zo’n 17 kilometer, 40 minuten rijafstand van Ubud staat de Pura Taman Ayun. Pura betekend tempel en Taman Ayun staat voor mooie tuin. De tempel heeft haar naam te danken aan hoe kan het ook anders, de enorme tuin om de tempel heen. Dit is ook één van de mooiste tempels van Bali. Het is een familietempel gebouwd voor de belangrijkste goden en hun voorouders. Ook bij een bezoek aan deze tempel hoeft men geen sarong te dragen.

JATILUWIH RIJSTVELDEN

De mooiste rijstvelden van Bali zijn te vinden in Jatiluwih. Deze liggen vanuit Ubud wat verder dan de Tegalalang rijstvelden, maar dit is zeker de moeite waard. Ook bij deze rijstvelden zijn wandelpaden aangelegd. De gehele wandeltour duurt ongeveer een uurtje.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden op Bali. Samen kunnen we een prachtige rondreis samenstellen. Geef gerust een belletje!

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht