Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Oui Oui, Disneyland Paris

Klaar voor een wereld vol magie waar niets te gek is? Dan zit je in Disneyland Parijs goed! Zodra je voet hebt gezet in de parken stap je werkelijk een andere wereld in. Ieder seizoen heeft wel een eigen thema en dit thema wordt dan ook in het gehele park doorgevoerd. Overal waar je kijkt gebeurt er wel wat. Knipper één keer met je ogen en er staat een prins op het witte paard voor je. Kijk je achterom dan zie je daar Donald Duck. En dan nog maar niet te beginnen over alle attracties en de parades. Wat een park!

HOE KOM JE ER?

Disneyland Parijs kan je op meerdere manieren bereiken. Met het vliegtuig, met de auto en met de trein. Allemaal goed te doen. Wij bezochten Disneyland met de Kerst waardoor er erg veel sneeuw lag. Daardoor hebben wij er voor gekozen om het vliegtuig te pakken naar Paris Orly, slechts een uurtje vliegen. Vanaf hier is het nog wel zo’n 40 minuten rijden naar het park. Disneyland heeft een handige transferservice die je bij kunt boeken. Je wordt hierbij opgehaald op de luchthaven en stopt bij elk Disney hotel en de parken.

Met de auto kan je Disneyland Parijs in zo’n 5 uur en 45 minuten bereiken (vanaf Utrecht).

Met de trein vanuit Amsterdam, Schiphol of Rotterdam pak je de trein naar Paris Gare du Nord waar je in slechts 3,5 uur bent. Vervolgens naar Marne-la-Vallée/Chessy waar je in 52 minuten bent. Dit station ligt voor de ingang van de twee parken.

2 PARKEN

Disneyland Parijs heeft 2 parken. Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.

Disneyland Park is de grootste van de twee. Hier heb je de meeste attracties, de bekende Disneyland toren en de populaire parades.

Walt Disney Studios Park is gebaseerd op de films. Zo zie je bijvoorbeeld hoe sommige films tot stand zijn gekomen, leer je meneer Walt Disney beter kennen en leer je hoe je Mickey Mouse in een paar stappen kan teken. Heel leuk om hier zelf wat actiever bezig te zijn. Daarnaast worden hier veel shows gegeven.

HOEVEEL DAGEN?

De vraag die ik vaak hoor. Hoeveel dagen adviseer je naar Disneyland Parijs te gaan?

1 dag is wat mij betreft echt te weinig. Ben je op doorreis en wil je even snel de Disney sferen proeven, prima. Maar dan kan je lang niet alles zien. Mijn advies is dan ook om minimaal 3 dagen te gaan. Hierbij kan je op je gemak genieten van beide parken, de shows en parades.

DE HOTELS

Disneyland Parijs een aantal prachtige eigen hotels. Allemaal met een eigen thema wat door het gehele hotel wordt doorgetrokken. Heel leuk! Zo kan je bijvoorbeeld overnachten bij Woody en Jessie in het Cheyenne hotel, geheel in Toy Story/Western stijl. Of waan je in de jaren 20 door te overnachten in Newport Bay Club. Een prachtig Engels landhuis. Voor de actieve en stoere waaghalzen onder ons is Cars een leuk hotel!

En dit is nog lang niet alles.. Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Ik hoor het graag!

Meer reistips

martine.tomassen@tui.nl

Stuur Martine een bericht