Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Herbeleef het oude Egypte

De meest interessante geschiedenis vind ik toch echt wel die van Egypte. Van jongs af aan heb ik mijn spreekbeurten en werkstukken al gehouden over het oude Egypte.
De geschiedenis achter de farao’s, de piramides en de verschillende goden hebben mij altijd al geïnteresseerd. Verschillende documentaires heb ik hierover gezien en nu mocht ik dan eindelijk zelf in de geschiedenis kruipen.

LUXOR

Een dagtrip naar Luxor mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie. 
In Luxor zijn ontelbaar veel overblijfselen te vinden van het Oude Egypte en is rijk aan geschiedenis.
Een gids is hier absoluut aan te raden, want het is enorm groot en de geschiednis is erg interessant. Daarnaast is Luxor opgebouwd uit verschillende delen met enorm veel bezienswaardigheden.

VALLEI DER KONINGEN

Het Vallei Der Koningen is de begraafplaats voor de farao’s (koningen van het vroegere Egypte). De Egyptenaren geloofden in reïncarnatie. Doordat zij terug zouden keren in het hiernamaals, werden er veel schatten, zoals goud, meegegeven. 
Het Vallei Der Koningen is de begraafplaats voor 63 farao’s geweest, voor zover bekend. Hiervan zijn de meeste tombes al vroeg ontdekt en de schatten bestolen. De bekendste farao Toetanchamon heeft hier ook begraven gelegen. Zijn graf is geheel in tact gevonden door een archeoloog. Zijn schatten zijn te vinden in de hoofdstad Cairo. De sarcofaag waar Toetanchamon tijdens de vondst in lag, is nog steeds te bewonderen in zijn tombe in Luxor.

Een tip is om de vallei te bezoeken tijdens de zonsondergang. De zon komt aan de andere kant op, maar ‘sterft’ hier bij de vallei der koningen zoals de Egyptenaren dat zeggen, wat enorm mooie foto’s op zal leveren.

TEMPEL VAN KARNAK

Deze tempel bestaat al eeuwenlang en is het grootste tempelcomplex van heel Egypte. De farao die op dat moment aan de macht was, voegde een stuk toe aan het complex. Je kan hier urenlang rondlopen en mooie plaatjes schieten. Hier zijn grote kunstwerken te vinden, muurschilderingen en zijn de muren en pilaren beschreven met de beroemde hiërogliefen.

Naast deze prachtige oudheden beschikt Egypte ook over een mooie onderwaterwereld.

Meer weten? Geef me gerust een belletje.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht