Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Fins Lapland

Fins Lapland, een bestemming die bij veel mensen op hun bucketlist staat en wat mij betreft geheel terecht! In februari heb ik zelf mogen ervaren wat voor een toffe bestemming dit is. Een magische witte wereld met blauwe luchten en een laag zonnetje. Het land van de husky’s en rendieren, de sneeuwscooters en het noorderlicht en dat allemaal op nog geen 3 uur vliegen. Ik neem je mee naar winter wonderland.

YLLAS VAKANTIEWONINGEN

Äkäslompolo is een kleiner gelegen plaatsje op zo’n uur rijden vanaf de luchthaven van Kittila. Äkäslompolo is minder levendig dan bijvoorbeeld Levi, maar alles wat je nodig hebt is er.
In het centrum zijn verschillende excursie kantoren te vinden, een aantal restaurants en een hele grote supermarkt die echt alles heeft!

Yllas vakantiewoningen liggen verspreid over Äkäslompolo. Zo liggen de rijtjeswoningen en 2 onder 1 kap woningen dichterbij het centrum en de grotere vrijstaande huizen middenin de natuur tot een max van 6 kilometer van het centrum.
Ik verbleef in een 2-kamerbungalow rijtjeswoning op slechts 500 meter van het centrum. Perfect!
Het huisje had alles er op en er aan. Een open haard, vaatwasser, wasmachine, droger en zelfs een eigen sauna!

SNEEUWSCOOTER TOUR

Een toffe excursie die je niet mag missen is een sneewscootertocht. Zo zijn er prachtige tours door de bossen, naar de Top van Yllas of zelfs ’s avonds op jacht naar het noorderlicht. Stuk voor stuk gaaf maar de kick van gassen op de sneeuwscooter moet je ervaren hebben.
Pak je van te voren goed in want het kan erg koud zijn onderweg. De bestuurder boft enorm want de handvaten zijn verwarmd en kan je op standje gloeiend zetten. Ook is er voetverwarming aanwezig. Ben je nog wel zo zeker dat je achterop wil!?

HUSKY SAFARI

Zeg je Fins Lapland dan zeg je husky’s. Natuurlijk breng je tijdens je bezoek aan Finland een bezoek aan de husky farm! Bij aankomst staan de honden al te popelen om door de sneeuw te mogen rennen en je hun prachtige landschap te laten zien. Er kunnen 2 personen op de slee. Één bestuurder en één iemand kan plaats nemen in de slee. Allebei even leuk. Tussendoor kan je onderling nog een keer wisselen.
Na de tocht is er genoeg tijd om de husky’s te belonen voor hun harde werk middels een knuffel of een aai. De honden zijn erg tam en houden wel van een beetje aandacht. Vervolgens kan je even lekker opwarmen bij het kampvuur onder het genot van een warme bessensap.

HET NOORDERLICHT

Tijdens je reis hoop je natuurlijk het noorderlicht te zien. Ik gun het jou van harte want wat een gaaf fenomeen is dit zeg!! Helaas is het van veel aspecten afhankelijk of je het ziet, maar dat maakt je verblijf wat spannender. Zijn de voorspellingen goed? Begeef je dan naar een donkere plek zonder licht en aanschouw het dansende spektakel in de lucht.

Wil jij deze bestemming ook van je bucketlist afvinken? Ik help jou graag met het samenstellen van de ultieme reis. Ik heb genoeg tips en tricks om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht