Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Chillen op de Gili Eilanden

Tussen Bali en Lombok liggen enorm veel Gili’s. Gili is het Indonesische woord voor eilandjes. De bekendste drie zijn toch wel Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Deze eilanden liggen in het Noorden tussen Bali en Lombok in. Ze behoren tot Lombok.

GILI TRAWANGAN

Gili Trawangan staat bekend als het party eiland. Ondanks de verhalen ben ik hier toch een paar nachtjes geweest. Er zijn zat rustige plekjes te vinden op het eiland. Ik verbleef in een accommodatie in het Noorden van het eiland genaamd. Hier was het wat rustiger. Toch waren er veel restaurants is de buurt en is het bekende Ombak Sunset point zo te bereiken. De stranden op Trawangan zijn mooi en binnen 1,5 uur heb je het eiland rond gefietst.

SNORKELEN

De meeste schildpadden komen voor het het Noordoosten. Op dit stuk strand staat ook al een bordje met ”Turtle point”. Kan niet missen dus! Ondanks dat dè spot voor zeeschildpadden zelfs aangegeven staat, was het er meerdere dagen heerlijk rustig. Op deze manier heb ik uren in de zee gezwommen om te genieten van de prachtige schildpadden.

Het is enorm gaaf om te snorkelen en de zeeschildpadden om je heen te hebben. Ook zijn er veel verschillende gekleurde visjes te vinden. De tijd vliegt voorbij wanneer je in het water dobbert. Vanaf alle eilanden kan je een snorkeltour boeken. Deze duurt 8 uur en ga je de mooiste snorkelspots rondom alle drie de Gili’s af.

OMBAK SUNSET

Ombak Sunset is één van de bekendste plekken om de zonsondergang te bekijken. Officieel is het een plek van hotel Ombak Sunset in het Westen van Gili Trawangan. Het hotel ligt direct aan het strand, waar ze een druk punt hebben gecreëerd. Hier staat dè schommel met het woord Wanderlands er boven geschreven. Wanneer de zon ondergaat en het schemerig wordt, geeft dit woord een prachtig effect.

GILI AIR

Gili Air is het kleinste eiland van de drie. Het hele eiland kan je te voet verkennen. Ben je er maar 1 dagje? Dan raad ik je aan een fiets te huren. Gili Air is een mix van Gili Trawangan en Gili Meno. Het is er iets rustiger, maar toch zijn er veel hippe restaurantjes en leuke kraampjes te vinden. Er heerst een relaxte vibe met hier en daar wat live muziek in de avond. Toch zal je merken dat dit rustiger is dan Gili Trawangan.

GILI MENO

Gili Meno is het middelste eiland van het stel en tevens ook het rustigste, zelfs in het hoogseizoen. Wil je helemaal tot rust komen en mooi snorkelen? Kies dan voor Gili Meno. Ook is dit eiland perfect voor een honeymoon. Het is wel lastiger om hier restaurantjes te vinden. De meeste restaurants sluiten hun deuren namelijk al vroeg.

Een bezoek aan deze eilanden kunnen we verwerken in jouw rondreis. Voor welk eiland ga jij?

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht