Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Een Citytrip naar Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige grote stad. Je kijkt je ogen uit. Van een pretpark tot hippe foodhallen. Je kan het hier allemaal vinden. Sla de volgende plekjes zeker niet over!

TIVOLI

Tussen de stad en het station in vindt je Tivoli, ‘s werelds oudste pretpark. Dit park bestaat al sinds 1843. Elk seizoen heeft een apart thema en je waant je echt in een sprookje. Het winterthema is het mooiste. De attracties zijn prachtig verlicht, er worden verschillende lichtshows gegeven, het hele park ligt vol met nep sneeuw, er is een kerstmarkt aanwezig en de avond wordt afgesloten met een vuurwerkshow. In de winter kan het ijskoud zijn in Kopenhagen. Een aanrader is dan ook om eind van de middag naar Tivoli te gaan. De dagen zijn kort, want rond 15:30 uur is het al donker. Tivoli is tot 23.00 uur open.

Tip: Download voor je bezoek aan het park de Tivoli app. Hier kan je zien waar een attractie zich bevindt ten opzichte van jouw locatie, hoeveel een ritje kost en wat de wachttijden zijn. Zo haal je alles uit jouw bezoek aan Tivol

NYHAVN

Het gezicht van Kopenhagen is natuurlijk het mooie Nyhavn. De gekleurde huisjes zien er uitnodigend uit. Kom je hier in de zomer? Dan zitten de terrassen bomvol. Voor drankjes betaal je hier de hoofdprijs. Studenten zul je dan ook vaak op de rand van de haven zien zitten met een biertje uit de supermarkt.

Tijdens mijn bezoek was het enorm rustig en dat was heerlijk. Zo kon ik optimaal genieten van het uitzicht en de tijd nemen om wat mooie plaatjes te schieten.

NØRREBRO

Tijdens een citytrip in Kopenhagen mag een bezoek aan de wijk Nørrebro niet ontbreken. Nørrebro is één van de hipste wijken in Kopenhagen. Smalle straatjes met kleine interieurwinkeltjes, een supervet skaterspark genaamd Superkillen en hippe restaurants zijn hier te vinden. Een aanrader om mee te pakken tijdens je fietstour!

CHRISTIANIA

Als je denkt alles gezien te hebben dan ben je nog niet bij Christiania geweest. Christiania is een verlaten gebied dat overgenomen is door krakers. Sinds 1971 wonen daar alternatieve locals/hippies die eigen regels, wetten en een munteenheid hanteren. Daarnaast betalen zij ook geen belasting. Overal in het dorp zijn creatieve muurschilderingen te vinden. Er worden ook softdrugs verkocht midden op straat. Hier mag je uiteraard geen foto’s van maken. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Je stapt werkelijk een hele andere wereld in.

Benieuwd wat je hier nog meer kan doen of waar je het beste kan verblijven?
Stuur me gerust een berichtje.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht