Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Scooteren op Lombok

Iedereen op Lombok zit op de scooter. Wat is er dan leuker om ook per scooter het eiland te verkennen? Wij zijn vanuit Senggigi richting het zuiden gescheurd met onze scooter. Alleen de scooterreis zelf was al een geweldige ervaring. Onderweg zit je met alleen maar locals op de weg. De meesten vinden het geweldig om twee blanken op een scooter te zien. Toeterend en lachend scheuren ze je voorbij. In tegenstelling tot de meeste locals hield ik mij nog enigszins aan een verantwoorde snelheid. Wellicht dat dit ook een reden was voor de lachende gezichten.

EEN GOEDE ROUTE

Voor de scooter tour stond het zuiden richting Kuta beach op de planning. Hiervoor moest ik ongeveer 60 kilometer naar het zuiden afleggen. Onderweg passeerde ik de drukke hoofdstad van Lombok, Mataram. Al rijdend neem je het dagelijkse leven in je op. Op de weg leek het in eerste instantie een behoorlijke chaos. Alles en iedereen reed langs elkaar heen. Verkeersregels leken er niet te zijn en dan moet je nog links rijden ook. Dit was even wennen maar wanneer je je snel aanpast beleef je een geweldige reis!

DE SASAK

De eerste stop was bij een Sasak dorp. De Sasak zijn de oorspronkelijke bewoners van Lombok. Het traditionele dorp Sade lag op de route. Hier werd ik gastvrij ontvangen door een local die een rondleiding gaf. Ik nam een kijkje in het dagelijkse leven van de Sasak. Leuk om onderweg mee te pakken..

KUTA BEACH

Na mijn bezoek aan het Sasak dorp vervolgde ik mijn route in zuidelijke richting om Kuta Beach te bewonderen. In ongeveer 2,5 uur vanaf Senggigi bereikte ik Kuta Beach. Één van de mooiste stranden op Lombok is het Tanjung Aan. Een blauwe zee, wit zand en een bergachtige omgeving maken dit strand perfect. Bij aankomst zag ik vanuit de verte de turquoise blauwe zee al. Mocht je in de buurt zijn dan is dit een absolute aanrader. Op het strand kan je genieten van het heerlijke eten van een van de vele Warungs.
De entree voor de stranden in en rondom Kuta is rondom de IDR 10.000 (€ 0,63).

SELONG BELANAK

Na een paar uurtjes relaxen op Kuta Beach pakte ik de scooters weer en vervolgde ik mijn weg richting Selong Belanak. Een prachtige route van 5 kwartier met scherpe bochten, steile hellingen en afdalingen. Eenmaal aangekomen bij Selong Belanak kon ik even uitrusten van de toch wel heftige scooter tocht. Genietend van het mooie uitzicht op het strand.

Selong Belanak is een rustig en relaxed strand. De golven zijn perfect voor beginnende surfers. Op Selong Belanak zijn meer locals te vinden dan toeristen. In de omgeving zijn nog niet heel veel accommodaties te vinden, maar over een aantal jaren kan hier zomaar verandering in komen. Geniet nu nog van dit mooie rustige stukje Lombok!

Met al de mooie indrukken van de dag in gedachten keerde ik terug om weer voor het donker in ons hostel in Senggigi aan te komen. Ondertussen uiteraard even tanken. Op Lombok hoef je niet te wachten totdat je een tankstation tegenkomt. Hoe makkelijk is dit!

Naast de scootertocht heb ik nog veel meer prachtige dingen gedaan en gezien op Lombok.
Ik vertel je er graag over!

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht