Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Bloemeneiland Madeira

Madeira wordt naast het bloemeneiland ook het eiland van de eeuwige lente genoemd. Twee terechte bijnamen voor dit pareltje in de Atlantische Oceaan. In het voorjaar staat het hele eiland in bloei en kan je velen soorten flora spotten. Maar ook in het najaar behoort Madeira zeker nog tot de mogelijkheden. Met een aangename temperatuur van gemiddeld 21 graden kan je hier ook prima vertoeven van november tm maart. Ik bezocht Madeira in november en die flora en fauna heb ik ook zeker nog gespot. Benieuwd wat Madeira te bieden heeft? Lees snel door!

DE LEVADA HIKES

Madeira staat bekend om de levada’s. Dit zijn smalle irrigatiekanalen waarlangs een wandelroute is aangelegd. Het kanalennetwerk is duizenden kilometers lang.
Er zijn korte en lange levada’s, voor beginnende wandelaars en voor gevorderen en wisselende landschappen. Voor ieder wat wils. De meest bekende levada’s zijn die van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo, het schiereiland Sao Laurenco, Ribeiro Frio en 25 fontes en Risco waterfall. Deze routes nemen je mee naar watervallen, geweldige uitzichtpunten, door tunnels en naar de mooiste stukjes natuur. Echt waanzinnig!

De levada’s worden genummerd en aangeduid met de letters PR. Ze staan goed aangegeven middels paaltjes. Sommige routes zijn ook per bus te bereiken vanuit de hoofdstad Funchal.

FUNCHAL

De hoofdstad van Madeira is Funchal en ligt in het zuiden van het eiland. Funchal is een gezellige hoofdstad waarbij alles goed lopend te bereiken is.
Breng een bezoek aan het beeld en museum van Christiano Ronaldo, pak de kabelbaan naar boven naar het plaatsje Monte, plof neer op de gezellige terrasjes of geniet van één van de prachtig aangelegde parken.

TUI EXCURSIE HET NOORDEN VAN MADEIRA

De gouden tip voor je verblijf op Madeira is de TUI excursie Madeira Northern Wonders 4×4 Tour.
Met deze tour zie je de hoogtepunten van Madeira op een andere manier. Dankzij het vervoer in een 4×4 jeep kom je op wegen die je met een huurauto niet kan of wil nemen.
Zo trotseer je enorm (écht enorm) steile wegen, lokale dorpjes en ga je off road de jungle in.

De eerste stop is in Cabo Girão. Hier vind je de hoogste klif van Europa en is 580 meter hoog. Op deze klif is een glasbodem geplaatst wat je een gaaf uitzicht de afgrond in geeft. Vervolgens rijdt je door naar Porto Moniz. Deze plaats staat bekend om de natuurlijke zwembaden. Na een verfrissende duik waan je je in het sprookjesbos van Fanal. Hier staan bijzonder unieke laurierbomen en vaak hangt hier een mist wat deze plek erg mysterieus maakt. Vanuit Fanal rijdt je naar een lunchstop om vervolgens naar het leuke plaatsje Ponta do Sol te gaan. Met de jeep (met open dak) rijdt je door een waterval die midden op de weg uitkomt. Zo tof!

Een geweldige en avontuurlijke dag die je zeker niet mag missen.

FLORA & FAUNA

Madeira heeft de bijnaam het bloemeneiland en dat is natuurlijk niet voor niks. Van maart tm mei is de bloeitijd. Wanneer dit je hoofddoel is dan is mei de beste periode. Een bezoek aan de botanische tuin mag dan ook zeker niet overgeslagen worden. Maar ook in het najaar is de flora en fauna er nog te vinden. De bekendste plant van Madeira is de Paradijsvogelplant en de bekendste vogel toch wel de prachtige en niet verlegen Madeira vink.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht