Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Dit kan in Yucatán

Het land van de guacamole, taco’s, de maya’s, de burritos, corona, de sombrero en zo kan ik nog wel even doorgaan. Naast al die culturele dingen beschikt Mexico ook nog eens over prachtige stranden en mooie accommodaties. Ik bezocht het schiereiland Yucatán.
De perfecte bestemming om ultiem te relaxen!

PLAYA DEL CARMEN

De meeste accommodaties op het schiereiland Yucatán staan de steden Cancun en Playa del Carmen. Ik heb gekozen voor Playa del Carmen vanwege het gezellige centrum en de gemoedelijkere opbouw van accommodaties. Cancun beschikt over erg veel hoogbouw en is wat meer gericht op de Amerikanen.

Het centrum van Playa del Carmen is enorm gezellig! Je kan hier goed winkelen. Bij zowel souvenirshops als bekende kledingwinkels. Er zijn tal van restaurantjes te vinden waar je optimaal kan genieten van de Mexicaanse delicatessen.

Ik verblijf in de fijne accommodatie RIU Lupita. Niet gelegen aan het strand of in het centrum maar de shuttlebus brengt je daar op bepaalde tijden wel heen.

ZWEM IN EEN CENOTE

Een bijzonder en prachtig natuurfenomeen in Mexico zijn de cenotes. Dit zijn natuurlijke grotten met water waar alleen het gebied Yucatán er al 3000 van beschikt. In veel deze cenotes kan je een verfrissende duik nemen. Echt een tip! Bekende cenotes zijn Dos Ojos, Suytun en de Gran Cenote. Echt een plaatje!

BEZOEK COBA, DE MAYA STAD VAN MEXICO

Één van de 7 wereldwonderen is te vinden in Mexico, de Chitzen Itza. Dit is dan ook de bekendste Maya tempel. Maar deze ligt helaas best ver weg van de kust en ook mag je hier niet meer op. Gelukkig is Coba er nog. Een practige Maya stad op slechts 1,5 uur rijden van Playa del Carmen. In Coba kan je veel ruines uit de Maya tijd spotten met als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) de 42 meter hoge tempel El Castillo. Deze tempel mag je nog gewoon beklimmen en is absoluut de moeite waard!

Het gehele Maya dorp kan je op lopend bereiken maar ook per fiets! Een super leuke manier om de de overblijfselen te bewonderen.

COZUMEL

Voor de kust van Playa del Carmen ligt Cozumel. Ieder uur vertrekt er een boot naar dit tropische eiland. Cruiseschepen leggen hier aan en er zullen veel dagjesmensen zijn maar deze drukte hoeft jouw perfecte dag niet in de weg te staan. Huur een scooter en verken het eiland. Ook kan je hier heel mooi snorkelen.

Naast deze tips is er nog veel meer te doen in de omgeving. Ik weet de allerleukste plekjes in Yucatan te vinden. Deze deel ik graag met je!

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht