Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

New York | The city that never sleeps

New York stond al jaren op mijn bucketlist en nu was het dan eindelijk zover! De stad die nooit slaapt, waar de sky the limit is en waar altijd wat te zien en te doen is. Er gaat werkelijk een wereld voor je open in The Big Apple. Een stad die iedereen minstens één keer bezocht moet hebben. Ik vertel je graag waarom!

VIEWPOINTS VAN THE BIG APPLE

Wolkenkrabbers vormen het imago van New York. Uiteraard zijn een paar van die gebouwen omgetoverd tot een prachtig observatiedek. Wij bezochten Summit One van der Bilt in de ochtend, Top of the Rock in de middag en The Edge in de avond. Allemaal gaaf maar toch erg verschillend. The Edge is een driehoek wat uitsteekt en heeft een glazen observatiedek in de buitenlucht. De echte durfal kan zelfs een sky climb maken. The Summit One van der Bilt is een gebouw wat bestaat uit 6 kamers. Het gebouw is geheel van glas wat enorme toffe perspectieven geeft.
Top of the Rock is het observatiedek boven op de Rockefeller Center. Welbekend van de film Home Alone, de grote kerstboom en de schaatsbaan.

HELIKOPTERVLUCHT

Wat is er nou mooier dan de skyline te bekijken vanuit de sky!? De helikopter stond voor ons klaar om ons langs het vrijheidsbeeld en over de wolkenkrabbers te vliegen. Tijdens de vlucht gaf de piloot uitleg over de omgeving. Helaas ging dit veel te snel voorbij. Een absolute must-do tijdens jouw verblijf in New York!

TIMES SQUARE

Je hebt New York niet bezocht als je niet op Times Square bent geweest. Het plein met de velen en felle led schermen, de yellow cabs, en de rumoerigheid van de stad. Je kijkt je ogen uit. Iedere keer weer. Middenop het plein staat een grote trap waar je ’s avonds op kan. Vanuit hier heb je een mooi 360 graden overzicht op alles wat gaande is.

DIT DEDEN WE NOG MEER

Central Park leent zich uitstekend voor een fietstocht. Dit deden we samen met de Nederlandse gids van Unlimited Biking. We gingen naar de geweldige musical Aladdin op Broadway in het New Amsterdam theater. Even met de voetjes omhoog in de Hop On Hop Off bus was ook fijn. De laatste avond sloten we af met de ‘’Alive After Five’’ dinner cruise. Onder het genot van een hapje, drankje en gezellige muziek hebben we de skyline in het donker vanaf het water kunnen aanschouwen en hebben we van dichtbij kunnen genieten van het vrijheidsbeeld.

Dit is New York in slechts een notendop. Deze stad heeft iets magisch en je raakt niet uitgekeken. Benieuwd naar mijn verdere verhalen en tips? Ik vertel je er graag alles over!

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht