Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Rome door de ogen van een local

Rome is een enorm grote en aantrekkelijke stad. Uiteraard kan je de hele citytrip rondjes rijden in de hop on hop off bus, maar ik raad je aan om dit te combineren met de mogelijkheden van Withlocals. Deze citytrip kan jij de stad op een andere manier leren kennen. Laat je rondleiden door een local en kom op plekjes waar je zelf niet snel zou komen of schuif lekker aan bij een Romein aan tafel. Laat je verwennen door de delicatessen van Italië. Op deze manier maak je kennis met de echte Romeinen.

PIZZA, PAUS, PROSECCO TOUR

De naam van de tour liet mij het water al in de mond lopen. Wat is er nou mooier dan een wandeltour buiten de toeristische paden samen met een local om de stad ècht te leren kennen?! Onze gids Amandio nam ons mee naar de straten van de wijk Trastevere. Onderweg vertelde Amandio vol enthousiasme over de geschiedenis en cultuur van zijn stad. We liepen langs prachtige huizen naar boven waar we tegen zonsondergang aankomen en een prachtig uitzicht hebben over de stad. Op dit mooie uitzichtpunt hebben we een pauze genomen met de zelfgemaakte thee van Amandio. Vervolgens liepen we door een park weer langzaamaan naar beneden richtig Vaticaanstad. Entree zit er niet bij in, maar wel zie je Vaticaanstad in de avond wat ook prachtig is. Na al dat lopen krijg je wel zin in een hapje en een borrel! Amandio nam ons daarom mee naar de grote Roodhallen waar de locals hun boodschappen doen. Hier aten we heerlijk wat verschillende stukjes pizza, kaasjes en toastjes onder het genot van een prosecco in de rechterhand

EET BIJ DE ROMEIN THUIS

Dit is echt een must do tijdens tijdens je stedentrip. Wil je het echte leven van een Romein leren kennen? Eet dan bij hen thuis! Via de organisatie withlocas zijn verschillende locals aangesloten die het leuk vinden gasten te ontvangen en hen met een diner te leren over de Italiaanse keuken. Met minimaal een 3-gangendiner en een goed glas wijn krijg jij tijdens deze onvergetelijke avond nog veel meer van Rome mee. De mensen zijn erg gastvrij en onwijs gezellig. Die Romeinen weten wel hoe ze een diner moeten verzorgen. Na boeking ontvang jij van jouw gastheer/gastvrouw een SMS met een kleine kennismaking en adresgegevens. Op de website zie je meteen waar zij wonen en een eventuele pick-up dienst is mogelijk. Dit is een absolute aanrader!

ROME PER FIETS

Een Nederlandstalige gids van Bajabikes neemt jou per fiets mee terug in de Romeinse tijd. Het is super leuk om deze mooie stad per fiets te ontdekken. Bij elk gebouw, momument en plein wordt er gestopt zodat de gids over de geschiedenis kan vertellen. Heb je van al die kilometers trek gekregen in een heerlijk Italiaans ijsje? Dan is het voor de gids geen probleem om een mooi pleintje op te zoeken waar jij het lekkerste Italiaanse ijs kunt proeven.

Allemaal bij te boeken bij jouw stedentrip! Neem contact op voor de mogelijkheden.Deze licht ik graag toe.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht