Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Sicilië | Beklim de vulkaan Etna

De meest bekende vulkaan is misschien wel de Etna. Deze nog steeds actieve vulkaan op Sicilië is voor zover bekend zo’n 150 keer uitgebarsten en trekt enorm veel toeristen. Niet voor niets staat de Etna op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een prachtig landschap, een hele andere wereld en een echte ervaring. Gelukkig is dit gebied nog steeds toegankelijk voor bezoekers. Ik vertel je graag meer!

DE ETNA

De Etna is misschien wel éen van de bekendste vulkanen ter wereld! Met een hoogte van 3329,6 meter (wat na een uitbarsting nog wel eens afwijkt) is dit het hoogste punt van Sicilië. Daarnaast is de Etna, na de vulkaan Stromboli, de actiefste vulkaan van Europa. Heel tof dat je deze vulkaan nog gewoon kan bezoeken! Dit kan gedurende het hele jaar. Wij adviseren je wel een mooie heldere dag uit te kiezen, zodat je van de mooie uitzichten kan genieten.
Loop over de kraterranden, maak mooie hikes of geniet onder het genot van een hapje en een drankje van het prachtige en vulkanische landschap.

De vulkaan Stromboli (gelegen om het gelijknamige eiland) kan je ook bezoeken vanuit Messina. Dit ligt op zo’n 50 minuten rijden van Taormina.
Vanuit Messina kan je met een boot over naar Stromboli maar mocht de zee op dat moment te ruig zijn dan cancelen ze de tocht. Dit komt helaas best vaak voor. Heb je wel geluk dat de zee rustig is dan heb je kans om de vulkaan lava te zien spuwen. Er zijn ook excursies waarbij je tot zonsondergang blijft en wellicht lava in het donker ziet. Een bijzondere gewaarwording!

HOE TE BEREIKEN

De Etna kan je, hoe gek dan ook, prima met je huurauto bereiken. Er is een goede weg aangelegd om de het begin van de vulkaan te bereiken. Dit is op een hoogte van 1800 meter. Wil je nog hoger? Dan kan je de kabelbaan nemen. Die brengt je naar een hoogte van 2580 meter. Is dit nog niet hoog genoeg voor je? Dan brengen jeeps je vnaar de maximale hoogte van 3000 meter. Tot dit laatste punt is wel echt alleen onder begeleiding van een gids. Houd er rekening mee dat het hier een stuk koeler is!

Ook gaan er lijnbussen vanuit Cefalu, Catania, Taormina en Giardini Naxos naar de Etna volgens een vaste dienstregeling.

PARKEERPLAATS/RESTAURANTS

Op 1800 meter hoogte en Etna Zuid zijn de parkeerplaatsen te vinden. Er zijn heel veel maar de Etna is ook een enorm populaire en toeristische trekpleister. Houd hier dus rekening mee en ga vroeg! Parkeren is hier wel tegen betaling.

Op dit punt zijn er ook meerdere restaurants aanwezig. Zo kan je tussendoor even opwarmen, bijkomen of rustig genieten van het uitzicht. Ook zijn er verschillende souvenirshops te vinden en die verkopen ook warmere kleding mocht je die vergeten zijn!

Naast het beklimmen van de Etna kan biedt Sicilië je echt nog véél meer!
Maak snel een afspraak en ik vertel het je allemaal.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht