Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Valencia | De ideale stedentrip

Valencia, een stad waar iedereen razend enthousiast over was. Na alle goede verhalen over deze stad moest ik dit natuurlijk zelf ook een keer gaan ervaren en ja.. ook ik ben om! Ik kan niets anders dan dit te beamen.

FIETSEN IN VALENCIA

Valencia is geweldig, modern en relaxed. De gehele stad beschikt over aangelegde fietspaden. Op die manier ben je zo van A naar B en kan je de stad op een leuke manier ontdekken. Vooral omdat stad en strand wat verder uit elkaar liggen is een super handig.
De fiets huur je makkelijk op verschillende punten in de stad voor meerdere dagen indien gewenst.

TURIA PARK

Het bekende Turia park was vroeger een rivier, maar vandaag de dag omgetoverd tot park waar je heerlijk kunt fietsen en waar de locals samen komen, joggen en met stepjes naar hun werk gaan. Dit park loopt langs de stadsring en is maarliefst 9 kilometer lang.

CIUTAT DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS

Het bekende Ciudad de las Artes y las Ciencias is het imago van de stad. Het is de stad der kunst en wetenschappen. Er is onder andere een opera, een openluchtdiscotheek, een 3D IMAX-bioscoop, een museum en een groot aquarium. Ook kan je hier heerlijk even afkoelen met je voetjes in het water of huur een kano, sup of waterfiets.

VOETBAL IN VALENCIA

Net buiten het centrum ligt het stadion van de voetbalclub Valencia C.F. Toevallig speelde de club tijdens ons verblijf thuis tegen Atletico Madrid. Hoe leuk is het dan om deze wedstrijd bij te wonen en je zo tussen de locals te begeven!?

PRACHTIGE ZANDSTRANDEN

Even relaxen? Dat kan in deze stad perfect op het grote en brede zandstrand. De stad heeft drie stranden: Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. Las Arenas is het grootst en met de fiets gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad. Met een gezellige boulevard, Marina Beachclub die ook over een groot zwembad beschikt en veel restaurantjes maakt dit voor mij een perfecte stedentrip.

HET LOKALE DRANKJE

De dag sluit je af met het lokale drankje Agua de Valencia op één van de vele dakterrassen of tapastentjes op een gezellig plein onder het genot van een bordje pinchos, paella of patatas bravas.
Aan keuze is hier zeker geen gebrek.

Ik heb veel tips voor je verzameld die ik graag met je deel!

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht