Annemarie Lenders

Breezand Bel 06-38848740 E-mail Stuur een bericht

Irissenstraat 45 1764 HD Breezand

Toon op kaart
Annemarie Lenders
Over Annemarie Mijn reistips Beoordelingen

Mi dushi Curaçao

 

Thuiskomen, zo voelt Curaçao voor mij!

Na 9 uurtjes vliegen blijf ik het bijzonder vinden dat je gewoon Nederlands kan spreken, met als  grote verschil dat je dit tussen de palmbomen doet met een heerlijke temperatuur van rond de 30 graden.

Het is vooral de relaxte sfeer en de gezelligheid bij de strandtentjes wat Curaçao voor mij de ideale zonvakantie maakt. Op een strandbedje liggen houdt ik echter nooit lang vol en al snel pak ik de snorkels om te gaan genieten van de mooie onderwaterwereld.

Vakantie en lekker eten; daar wordt ik heel blij van. Favoriet bij mij zijn de gemarineerde spareribs van de Ribs Factory*, jammie een full slab alsjeblieft! Vervolgens denk ik terug aan Pirate Bay gelegen aan een super mooi klein strandje waar de heerlijkste Pina Colada wordt geschonken. Wat eten betreft is er voor elk wat wils op Curaçao en met je voetjes in het zand is mijn vakantiegevoel compleet.

Om dit eiland echt te ontdekken is een huurauto een must. Alle mooie stranden zoals bijvoorbeeld Daaibooibaai, Cas Abou en het minder bekende Coral Cliff zijn met de auto binnen handbereik. Ook een echte aanrader is de route naar Westpunt en een stop bij Boca Tabla. Het meer met flamingo’s bij Jan Kok of gezellig naar Willemstad met de beroemde Pontjesbrug en het gezellige Pietermaai; met je auto zie je echt wat Curaçao te bieden heeft.

Voor de vroege vogels onder ons is het Christoffelpark niet te missen. Hier vindt je de Christoffelberg en na een mooie actieve tocht van circa 1,5 uur had ik als beloning een fantastisch uitzicht over het eiland. Vanwege de temperatuur is het verstandig om dit in de ochtend te ondernemen met veel water voor onderweg.

Een leuke dagtrip is een boottocht naar klein Curaçao, een eilandje op ongeveer 1,5 uur varen wat je een waar bounty gevoel geeft. Grote kans dat je tijdens het snorkelen een prachtige schildpad kan spotten.

Krijg je net als ik van bovenstaande een lach op je gezicht, dan is Curaçao ook voor jou een geweldige bestemming om naartoe te gaan. De leukste accommodaties die weet ik feilloos voor je te vinden!

 

*Insider tip rechtstreeks van een lieve vriendin die op Curaçao woont: de nieuwe sparerib koning op Curaçao is Cafe de Tijd.

Meer reistips

annemarie.lenders@tuiathome.nl

Stuur Annemarie een bericht