Corine Jansen van der Sligte

Twello Bel 06-57597885 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Bizethof 20 7391 SB Twello

Toon op kaart
Corine Jansen van der Sligte
Over Corine Mijn reistips Beoordelingen

De must sees van Madrid

De hoofdstad en tevens grootste stad van Spanje telt 3.2 miljoen inwoners. Binnen 2.5 uur vliegafstand bereik je deze stad en deze stad is absoluut een bezoek waard! Ik vertel je hier graag waarom. Deze must sees mag je niet missen tijdens je stedentrip naar Madrid. Ik hoop je enthousiast te mogen maken en vertel je graag nog veel meer wat deze stad te bieden heeft!

Plaza Mayor
Het bekendste plein in Madrid. Letterlijk vertaalt is dit groot plein en dat is absoluut van toepassing bij Plaza Mayor. Het plein is vroeger een belangrijke locatie geweest voor o.a. executies, stierengevechten, voorstellingen en voetbalwedstrijden. Tegenwoordig zijn er dagelijks straatartiesten te vinden en is het een plek voor o.a. de jaarlijkse kerstmarkt, festivals en worden er andere evenementen georganiseerd. Via verschillende ingangen kan je het plein toetreden tussen de galerijen vol met restaurants met terrassen en winkeltjes. Het is hier heerlijk op het terras zitten en mensen kijken; genoeg te zien!
Op loopafstand van Plaza Mayor vind je Puerto del Sol, een centraal gelegen plein in het hart van Madrid. Hieraan gelegen vind je veel gelegenheden voor een hapje en een drankje, een winkelstraat welke ook weer leid naar dé grote hoofdstraat: de Gran Via. Een centraal punt dus welke je vaak weer tegen zou komen wanneer je door de stad wandelt.

Mercado de San Miguel
Net naast Plaza Mayor staat de Mercado de San Miguel, een overdekte markthal met 33 verschillende eettentjes. Hier kan je verschillende tapas hapjes maar ook andere gerechten en drankjes halen. Ook worden er verse producten zoals vis, fruit en groenten verkocht en tegenwoordig zelfs boeken. In het midden van de markt staan tafeltjes waar je de lekkere hapjes aan kan nuttigen. Het is een populaire ontmoetingsplek geworden in Madrid.

Parque del Buen Retiro
Madrid kent veel stadsparken, waaronder Parque del Buen Retiro. Het bekendste park met een oppervlakte van 118 hectare en meer dan 15000 bomen. Zeker een bezoek waard om lekker te wandelen in de groene omgeving en schaduw, even ontsnappen aan de drukte van de stad. In dit park vind je het mooie Palacio de Cristal bij het meer, een indrukwekkend paleis. In de noordzijde van het park is een meer te vinden met een groot monument met standbeeld. Er zijn roeibootjes te huur waarmee je door het meer kunt varen. Het park is gebouwd voor de koning destijds en werd gebruikt door de koninklijke familie voor privé evenementen. In 1868 is het park geopend voor publiek en in 1887 werd Palacia de Cristal gebouwd. Verder kent het park vele fonteinen, standbeelden, een rozentuin, uiteraard mooie wandelroutes en terrassen, vooral rondom het meer.

Koninklijk Paleis: Palacio Real & de Kathedraal: Almudena
Een must-see tijdens je trip naar Madrid, de buitenkant maar ook van binnen! Het paleis heeft wel een oppervlakte van ruim 135.000 m2 en meer dan 3400 kamers. Tegenwoordig is het nog altijd de huidige werkplaats van de Spaanse koning. Het is mogelijk een deel van het paleis gratis te bezoeken, niet alles is mogelijk om te bezoeken aangezien het nog steeds gebruikt wordt als koninklijk vertrek. Bezoeken kan van maandag t/m donderdag tussen 16:00 uur en 18:00 uur (okt t/m maart) en tussen 18:00 uur en 20:00 uur april t/m sept). Wij waren toevallig aanwezig bij de wisseling van de wacht, leuk om dit spektakel mee te maken! Bij dit paleis zijn er 2 soorten van de wisseling van de wacht. De uitgebreide versie vindt eens per maand plaats en de eenvoudigere versie vindt elke woensdag en zaterdag plaats van 10:00 uur tot 14:00 uur. In het hoogseizoen kunnen deze tijden afwijken.
Naast het koninklijk paleis is de kathedraal gelegen. De buitenkant is indrukwekkend en van binnen heeft de kathedraal gekleurde glas in lood ramen en prachtige plafonds. De bouw hiervan heeft een tijd stil gelegen en verschillende architecten hebben zich hiermee bemoeid. De voorste twee torens zijn later bijgebouwd en hebben ook een iets andere kleur, ook qua stijl zijn ze wat aangepast zodat ze beter aansluiten bij het koninklijk paleis.

Hotel RIU Plaza España: rooftopbar met glazen brug!
Het RIU hotel is een attractie in Madrid door de prachtige rooftopbar met glazen brug. Maar allereerst is dit hotel echt een aanrader om te verblijven tijdens je reis naar Madrid. Wat een prachtig hotel. Het is gehuisvest in het iconische España gebouw, opgetrokken in een Neo-Barokke stijl. Ervaar de combinatie van hoogstaande kwaliteit en service met een perfecte ligging in het centrum van Madrid. Met het uitgebreide ontbijtbuffet met live cooking, kan je je geen betere start van de dag wensen. Daarbij is er een zwembad op het dakterras, voor de ultieme ontspanning.
Maar toch echt als hoogtepunt: de rooftopbar met glazen brug. Deze rooftopbar biedt een 360 graden uitzicht over Madrid. Het is een prachtig terras waar je kan genieten van lekkere tapas en cocktails. De glazen brug is een attractie an sich, wij hebben geregeld een rij zien staan van mensen welke graag een foto wilde maken op de glazen burg. Als hotelgast heb je vaker de kans om een juist (en wat rustiger) moment uit te zoeken voor een prachtig plaatje te schieten.

Ben je enthousiast geworden over Madrid?
Uiteraard kan ik je persoonlijk nog veel meer vertellen over deze prachtige stad.

Bel of stuur een WhatsApp via: 0657597885 of stuur een bericht onder aan de pagina.

Klik hier voor meer reisinspiratie: Reistips

Meer reistips

corine.jansen.van.der.sligte@tuiathome.nl

Stuur Corine een bericht