Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Natuurpracht in Canada

Wow! West-Canada is amazing. Hier ga je naar toe voor de spectaculaire natuur, bijzondere wildlife en volop activiteiten. Denk aan kanoën, hiken, paardijden, maar ook een gletsjertour en raften behoren tot de mogelijkheden. Op zoek naar iets unieks? Bekijk Vancouver vanuit een watervliegtuig of ga samen met een gids op zoek naar Grizzly beren. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van hoe je jouw reis naar West-Canada bijzonder kunt maken.

Must-see’s

De meeste reizen beginnen in Vancouver. Een fijne stad om even bij te komen van de vlucht en je voor te bereiden op een paar weken vol nieuwe indrukken. Natuurlijk mogen Vancouver Island, Banff en Jasper N.P., Lake Louise en Whistler niet ontbreken. Wist je dat je ook een stukje regenwoud kunt vinden in West-Canada? Namelijk bij het Pacific Rim National Park op Vancouver Island tussen Ucluet en Tofino. Deze laatste plaatst is een echt surfstadje met een relaxte sfeer.

Camper of huurauto?

Je kunt West-Canada goed ontdekken per camper en dat geeft je een bepaalde mate van vrijheid. Zo heb je altijd alles bij de hand. Je kunt onderweg stoppen op mooie plekjes voor bijvoorbeeld een lunch en je hoeft maar één keer uit te pakken. Met een camper bezoek je niet gemakkelijk een stad en rijd je ook niet gemakkelijk weg om ergens te gaan dineren. Met een camper zal je vaker zelf koken, maar dat heeft juist zijn charme. De echt mooie kampeerplekken, zeker die in de nationale parken, worden al ruim van te voren geboekt. Een jaar is niet te vroeg. Ook als je per camper reist is mijn advies om alle overnachtingen van te voren te reserveren. Met een huurauto kun je makkelijker een paar nachten op één plek blijven en van daar uit uitstapjes maken. Je bent flexibeler. In Canada vind je prachtige sfeervolle lodges, maar ook luxe hotels. Net wat je zoekt. Voor beide vervoersmiddelen is wat te zeggen. Een combinatiereis met een camper en huurauto kan natuurlijk ook. Ik denk hierin graag met je mee.

Kiezen maar

Zoveel te zien, zoveel te beleven, hoe maak je een keuze? Daar help ik je bij. Ik luister goed naar jouw wensen, je reisgezelschap en natuurlijk zijn de reisduur en het budget ook bepalend voor het samenstellen van een reis. Elke reis is uniek, net als elke reiziger. Jouw reis is bij mij in goede handen. Stuur je vakantiewens-aanvraag in en ik neem contact met je op of maak een afspraak voor een online videogesprek. Net even wat persoonlijker.

Bekijk alle prachtige foto’s door op 1 afbeelding te klikken en laat je inspireren!

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht