Saskia Hamelink

Oostburg Bel 06-20326292 E-mail Stuur een bericht

Poolster 80 4501 GN Oostburg

Toon op kaart
Saskia Hamelink
Over Saskia Mijn reistips Beoordelingen

Naxos: De mooiste stranden van de Cycladen

De afgelopen jaren was ik meerdere keren op het Griekse eiland Naxos.
Meestal in combinatie met één van de andere Cycladen. (o.a. Mykonos, Paros en Santorini) en steeds opnieuw werd ik verrast door alles wat Naxos te bieden heeft: Schilderachtige dorpjes met sfeervolle straatjes en steegjes, geweldige zandstranden, veel cultuur, een gastvrije bevolking en een heerlijk klimaat.

Naxos ligt in het midden van de Egeïsche Zee en behoort tot de Cycladen.
Er is een klein vliegveld met korte landingsbaan maar grote vliegtuigen kunnen hier niet landen. Je vliegt naar Mykonos of Santorini om daar op de ferry naar Naxos te stappen. Een andere mogelijkheid om naar Naxos te reizen is vliegen naar Athene en van daaruit een binnenlandse vlucht nemen naar Naxos.

De hoofdstad van Naxos is Naxos-stad (Chora). Deze stad tegen een heuvel gebouwd en heeft een gezellige boulevard aan de haven met talrijke terrasjes, taverna’s en winkels. Er achter zijn de vaak steile en kronkelige kleine straatjes met kleine witte huizen.
In Chora vind je het Venetiaanse kasteel in de burchtwijk Kastro, boven op de heuvel. Maar de bekendste bezienswaardigheid van Naxos vind je aan de haven: De ‘Portara’, een zes meter hoge marmeren tempelpoort.

Naxos heeft langgerekte zandstranden (Plaka en Agios Prokopios) en een azuurblauwe zee. Hier is absoluut nog geen massatoerisme. Er is altijd wel een ligbed met parasol voor je vrij.
Het strand van St George Beach is, dankzij de beschutte ligging en de regelmatig aanwezige zeewind, erg geliefd bij windsurfers en kitesurfers.

’s Avonds in Chora flaneren zowel de toeristen als de locals langs de haven.
Om vervolgens te genieten van de heerlijke Griekse specialiteiten op het terras van één van de taverna’s.

Het mooie uitzicht en de schitterende zonsondergang krijg je er gratis bij. 🙂

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie naar Naxos?

Ik maak met veel plezier een mooi reisvoorstel en deel graag al mijn Naxos-tips met je.

Vriendelijke reisgroet,

Saskia,
TUI at Home Saskia Hamelink

 

Meer reistips

saskia.hamelink@tui.nl

Stuur Saskia een bericht