Over Ilse Mijn reistips Beoordelingen

New York in kerstsfeer

Ga eind november of december naar New York en krijg de Amerikaanse over-the-top kerstsfeer mee in deze indrukwekkende stad!

De kerstsfeer in New York is echt onbeschrijfelijk, je wordt betoverd door ontelbare lichtjes en magische decoratie. Voor Amerikanen is kerstmis een belangrijk feest, ze zijn dus ook fanatiek in het versieren van hun woning. Ook wordt er bij Rockefeller Center ieder jaar de enorme verlichte kerstboom geplaatst en zijn de etalages van de winkels op Fifth Avenue prachtig versierd! Als je tijdens de kerstdagen in New York bent, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen om deze sfeer te beleven.

 

Kerstlichtjestour door Dyker Heights

De kerstverlichting op woningen in Amerika is overweldigend. Om de over the top versierde huizen te zien,blijf jr niet in Manhattan, maar ga je naar Dyker Heights in Brooklyn. Deze buurt is verkozen tot de best versierde wijk van Amerika. Neem deel aan de 3,5 uur durende Brooklyn Christmas Lights Tour door Dyker Heights en ontdek de prachtig verlichte en gedecoreerde woningen.

De tour begint in Midtown Manhattan waar je met een busje en gids vertrekt richting Brooklyn. In Dyker Heights zul je je ogen uitkijken! De uitbundige creaties hebben soms wel meer dan $10.000 gekost. Om helemaal in de sfeer te blijven, worden in de bus kerstvideo’s getoond en kerstliedjes gedraaid.

Rockefeller Center VIP arrangement: Schaatsen en Top of the Rock bezoeken

Naast een prachtige kerstboom, heeft het Rockefeller Center ook een beroemde schaatsbaan. Schaatsen in New York bij het Rockefeller Center is een geweldige belevenis. De rijen bij de Rockefeller schaatsbaan kunnen vrij lang zijn. Wil je in de kerstperiode toch deze schaatsbaan op? Dan kun je  gebruikmaken van een VIP-arrangement.

Dit arrangement geeft toegang tot het chalet naast de schaatsbaan waar je tijdens en na het schaatsen even kunt bijkomen en opwarmen met warme chocolademelk, koffie en koekjes. Dit alles is inbegrepen bij het VIP-arrangement. Dit arrangement biedt ook nog gratis toegang tot Top of the Rock. Vanaf het observatiedek op de 70ste verdieping kun je genieten van het uitzicht over New York City.

De kerstboom van Rockefeller Center

De wereldberoemde kerstboom van Rockefeller Center is een attractie op zich. De boom moet minimaal 20 meter hoog en 7,5 meter breed zijn. Meestal is de boom veel hoger (tussen de 23 en 27 meter). Voor de versiering van de kerstboom wordt in totaal 8 kilometer aan lichtsnoer gebruikt. In 2020 vindt de Tree Lighting Ceremony plaats op 2 december. In januari 2021 gaan de lichtjes weer uit. De verlichte boom is dagelijks te bewonderen van 6.00 tot 0.00 uur. Tijdens kerstmis is de boom gedurende 24 uur verlicht en op Oudejaarsavond worden de lichtjes om 21.00 uitgezet.

Kerstmarkten

In New York kun je verschillende kerstmarkten bezoeken. Persoonlijk ga ik het liefst naar de kerstmarkten in Bryant Park en op Union Square. Van eind oktober 2020 tot begin januari 2021 kun je de kerstmarkt in Bryant Park bezoeken. De grote markt inclusief schaatsbaan en café zorgen voor het ultieme kerstgevoel. Op de kerstmarkt kun je kerstversiering kopen. Deze kerstmarkten zijn zeker niet goedkoop, maar het gaat natuurlijk om de sfeer en de belevenis. Zelf heb ik op deze markten een taxi en een hotdogstand voor in de kerstboom gekocht!

Macy’s met kerstmis

Het warenhuis Macy’s heeft een deel van een verdieping gewijd aan een soort magisch kerstdorpje: Macy’s Santaland. Alles is er prachtig versierd. Ook de kerstman is in Macy’s aanwezig. Tegen een vergoeding kan je met de kerstman op de foto. Houdt  er wel rekening mee dat de wachtrij voor de foto met de kerstman erg lang kan zijn.

Schaatsen in New York

Er was een ding dat boven aan mijn New York must-do lijst stond. Schaatsen in Manhattan! Echt waar, dat leek me zo ontzettend leuk. Als toerist in New York draait het vaak om bekijken, bekijken, eten en nog meer bekijken. Maar echt iets doen waarbij je semi-sportief bezig bent? Los van het flinke wandelen natuurlijk! Naast de lol van het schaatsen en het lekker bezig zijn, is het een super ervaring door de locatie. Je kunt namelijk schaatsen in Central Park, Bryant Park en voor Rockefeller Center. Vooral Wollman Ijsbaan, waar wij hebben geschaatst, heeft een geweldig uitzicht. Tussen de rotsen, het groen en de wolkenkrabbers die boven de bomen uitsteken, is het echt een top plek om samen iets leuks te doen. Het heeft zeker iets romantisch.

 

Meer reistips

ilse.van.langen@tuiathome.nl

Stuur Ilse een bericht