Saskia Hamelink

Oostburg Bel 06-20326292 E-mail Stuur een bericht

Poolster 80 4501 GN Oostburg

Toon op kaart
Saskia Hamelink
Over Saskia Mijn reistips Beoordelingen

New York, New York

Als je er nog niet bent geweest ken je New York waarschijnlijk van televisieseries zoals CSI New York, Sex & The City, Friends of Hill Street Blues.
New York bruist, is vol energie, altijd in beweging en heeft een enorme aantrekkingskracht.
En met een beetje geluk heb je, net als mij, vanuit het vliegtuig al een mooi zicht op de imponerende skyline van Manhattan.

Na aankomst is het geluid van de sirenes, de grote hoeveelheid gele taxi’s en de knipperende neon reclames overweldigend.

Het is bijna onmogelijk om alle highlights in één bezoek te kunnen zien maar ik licht er graag een paar uit:

Vanwege het tijdsverschil ben je na de eerste nacht waarschijnlijk vroeg wakker. Een ideaal moment voor een bezoek aan de Top of the Rock, voordat het echt druk wordt.

Vanaf Top of the Rock heb je een prachtig uitzicht over zowel de stad als over Central Park.

Tip: Vaak is bij een pakketreis New York een toegangsticket voor alle deelnemers voor Top of the Rock inbegrepen. (Prijs ca. USD 42,- per persoon)

Een bezoek aan Times Square, New York’s meest beroemde kruispunt mag zeker niet ontbreken. En ook een wandeling of ritje op de fiets over Brooklyn Bridge is een must.

Tip: Jane’s Carousel, vlakbij Brooklyn Bridge, is een prachtige ouderwetse draaimolen in een vierkant glazen gebouw.
Weer of geen weer, mét of zonder kinderen (het is een attracties voor alle leeftijden), hier kan je altijd een ritje maken. (Prijs ca. USD 2,- p.p.)

9/11 Memorial is geen vrolijke plek om te bezoeken, maar wel een plek waar je wel moet zijn geweest tijdens een bezoek aan NYC. Het is de plek waar ooit de Twin Towers stonden en een plek die op iedereen erg veel indruk maakt.

Bij het 9/11 Memorial hoort ook een 9/11 Museum. Het museum vertelt het verhaal van 11 september 2001 door middel van interactieve technologie, archieven, foto’s en persoonlijke verhalen. Een zeer indrukwekkende tentoonstelling!

Grand Central Terminal is het grootste treinstation ter wereld. Het bestaat uit maar liefst 44 perrons en 67 sporen en daarnaast zijn er ook verschillende restaurants. De reusachtige stationshal is prachtig. Iedere dag passeren hier duizenden reizigers.

Central Park ligt midden in Manhattan en is het groene hart van de betonnen stad. De perfecte plek om even te ontsnappen uit de hectiek van de stad.

Je kunt uren ronddwalen over de wandelpaden, langs tuinen en vijvers en langs oude paviljoenen. Vergeet beroemde bezienswaardigheden in het park zoals Strawberry Fields en de Bow Bridge niet.

Do you want to wake up in a city that never sleeps?
Ik geef je graag nog veel meer tips!

Bel, mail of app me gerust!

Meer reistips

saskia.hamelink@tuiathome.nl

Stuur Saskia een bericht