Over Alieke Mijn reistips Beoordelingen

No Stress op Sal

Ieder jaar gaan wij een aantal dagen na de carnaval een weekje naar de zon om even lekker bij te komen en te “ontstressen”. En waar kan je dat nou beter doen dan op Sal. Hun motto is namelijk : “No Stress” en dat voel je aan alles. Wat een gastvrijheid en wat voel je je hier welkom.

Wij hebben gekozen voor het Melia Dunas Beach Resort dicht bij het plaatsje Santa Maria.  Samen met vrienden hebben wij genoten van een heerlijke week op Sal.

Wanneer ik op vakantie ben wil ik naast het relaxen bij het zwembad of strand ook nog wat van de bestemming zelf zien. We zijn dan ook 2 dagen op pad geweest.

1. We zijn met een taxi naar Santa Maria gegaan. In mijn verwachting was dit een heel klein vissersplaatsje maar er was meer levendigheid en het was groter dan ik had verwacht. Ja kan je  prima een ochtend of middag vermaken. Wanneer je de pier op loopt zie je hoe de vissen worden binnen gehaald en schoongemaakt.

 

2. We hebben voor een middag een jeepsafari geboekt via de app van TUI.  Tijdens de Jeepsafari hebben we meerdere stops gemaakt.

  • Murdeira. Hier ligt ook Murdeira Village wanneer je niet van het massale en het all inclusive houdt is dit ook een mooie bestemming/Accommodatie om heen te gaan. Het is erg rustig gelegen direct aan het zandstrand van Murdeira. De lokale bevolking trekt zelf ook vaak naar  Murdeira.
  • Verder onderweg zijn we gestopt in Espargos ( de hoofdstad van het eiland ) waar we een korte wandeling door het dorp hebben gemaakt.
  • Verder rijdend over het eiland Sal kwamen we ergens halverwege op het eiland nog een Fata Morgana tegen.
  • Ook hebben we een bezoek gebracht aan het Blauw oog in Buracona. Dit is een grote opening in een grot waar je, als het zonlicht er goed op schijnt , een mooi “blauw oog” kunt zien. Het Blauwe oog is het blauwe water dat oplicht door de zon. Het beste tijdstip is tussen 11.00 en 13.00 bij voorkeur in de zomer dan heb je de beste kans op het Blauwe oog te zien. Wij hebben deze helaas gemist.
  • En als laatste stop gingen we naar Salinas de Pedra de Lume. Hier liggen de zoutmijnen van Pedra de Lume. In een maanachtige krater van een oude vulkaan wordt zeewater omgezet in zout. Wat de mogelijkheid geeft om hier heerlijk te dobberen/drijven.

 

Het was een heerlijke week. Wij hadden deze week een heerlijke temperatuur 26 graden met wind. Maar let op smeer je goed meerdere keren per dag in. Doordat je dicht bij de evenaar zit en met de wind erbij gaat het snel te hard.  Ik ga zeker nog een keer terug en dan wellicht een bezoekje aan 1 van de andere eilanden.

 

Meer reistips

alieke.brouwer@tuiathome.nl

Stuur Alieke een bericht