Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

Ontdek de Eifel!

 

Laat u verrassen door het natuurschoon van de Vulkaaneifel!

 

De naam Vulkaaneifel komt voort uit de vulkanische activiteit die het gebied gevormd heeft. Dat levert en boeiend landschap op, met kraters en kegelvormige meren. De Eifel is een regio die ligt in Rijnland-Palts. Rijnland-Palts is het nummer-1 wijngebied, de bekendste plaatsen hier zijn: Cochem, Trier, Mainz, Koblenz en Saarburg. Dus bij een heerlijke maaltijd drink je altijd een goed glas wijn, want dit is de wijnstreek van Duitsland.

De Eifel biedt veel mogelijkheden voor ieder wat wils. De cultuurliefhebbers kunnen genieten door de vele burchten en kastelen te gaan bezoeken. De rijke geschiedenis van Koblenz en Rüdesheim ook zeer de moeite waard. De actievelingen zijn ook in de Eifel op hun plek met een racepartijtje over autocircuit Nürbugring of een wildwatertocht alles is mogelijk.

Vele wandeltochten biedt de Eifel je aan, liever fietsen ook geen probleem er zijn zoveel routes!

Nationaal Park Eifel

Het 110 vierkante kilometer grote nationaal park Eifel, dat in 2004 is opgericht, is officieel nog steeds “in ontwikkeling”: pas na 30 jaar voldoet een dergelijk beschermd gebied aan de internationale criteria van een nationaal park. Het gebied kun je verkennen op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een deskundige ranger.

Wild- en belevenispark Daun

Ga op safari in een wildpark. In het wild- en belevenispark Daun vindt je niet alleen inheems wild, maar ook jaks en lama’s, wilde paarden en ezels, moeflons en bizons. Daarnaast vindt je er ook valkerij, stokstaartjes en een prachtig buitenverblijf voor apen.Er is een zomerrodelbaan die je ook kunt gebruiken zonder een bezoek aan het wildpark.

Niet te lang willen autorijden, een heel andere wereld ontdekken, denk dan ook eens aan de Eifel in Duitsland.

 

 

 

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht