Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Ontdek de vele gezichten van Bali!

Bali… Ruik je de geuren al? Voel je de warmte? Wat een heerlijke bestemming!

Met deze reistip wil ik je inspireren, is dat gelukt? Dan plan ik graag samen met jouw je droomreis naar dit prachtige eiland.

Wanneer je aankomt op Denpasar Airport heb je gelijk het vakantiegevoel.
De mensen zijn vriendelijk, het ruikt er lekker en de temperatuur is heerlijk tropisch.

Bali is een eiland met enorm veel cultuur. Doordat het merendeel Hindoeïstisch is, zijn er heel veel tempels te vinden op het eiland. Breng een bezoek aan een van de betoverende tempels. Elke familie heeft zijn eigen tempel, groot of klein. Daarnaast zijn er een groot aantal toeristische tempels te vinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Pura Tanah Lot en Pura Tirta Empul (Holy water temple). Deze laatste vond ik het meest indrukwekkend.
Het ritueel dat hier door velen bezoekers gedaan wordt is prachtig om te aanschouwen. Elke tempel heeft zijn eigen kenmerk en zijn gebouwd voor één bepaalde god.

Voor de natuurliefhebbers is er ook niets te klagen.
Bali is een vulkanisch eiland en heeft een schitterend groen en heuvelachtig landschap. Je treft hier enkele mooie dichtbegroeide bossen, rijstvelden, rivieren en ravijnen aan.

Bali heeft daarnaast hele afwisselende stranden. In het noorden vind je de donkerste stranden. Zuidelijk, in Sanur bijvoorbeeld heb je een mooi strand. Maar de beste en mooiste stranden vind je in Nusa Dua en Jumbaran.

Op het strand aan de westkant vind je de mooiste zonsondergangen. Met een drankje in je hand geniet je op dit strand van de mooie kleuren en de sfeer om je heen terwijl een surfer zijn laatste golf van de dag pakt.

Beter kan je de dag niet eindigen toch?

Genoeg te doen op Bali, daarom is het is erg leuk om een privégids te boeken. Zij laten de mooiste plekjes van het eiland zien. Ik heb de contactgegevens van een paar leuke gidsen op Bali en deel deze graag met je. Voor een dagtrip betaal je ongeveer 650.000 Rupiah, dit is rond de €45,-

De chauffeur/gids pikt je op in jouw hotel en bespreekt waar je naar toe wilt gaan deze dag. Vaak heeft hij ook nog leuke tips op de route en doet deze ook nog aan.
Flesjes koud water, anti muggenspray en airco is inclusief en maakt deze dag excursies super prettig.

Dus wil je liever niet met de grote groepen mee en het eiland ontdekken, dit is een perfecte mogelijkheid.

In het noorden kan je ook prima zelf een scooter huren. Hier is het niet zo druk als het zuiden. Wel moet je goed kunnen scooter rijden en niet bang zijn in het verkeer. Het kan soms best een bumpy ride worden. 😉

Heb je de droom om wilde dolfijnen te spotten? Ga naar Lovina, dit is een klein plaatsje gelegen in het noorden van Bali. Wel een kleine tip: De meeste boten gaan rond 6 uur weg vanaf het strand, dan lig je al gauw met een boot of 50 te zoeken naar dolfijnen. Wanneer je rond 8 uur op de boot stapt, is het een stuk rustiger. Vaak lig je dan samen met nog een andere boot en heb je de ruimte en rust om de dolfijnen goed te bekijken. De meeste boten doen dit niet, omdat er dan niet zoveel animo is. Je kunt altijd een gokje wagen en het navragen of het mogelijk is. Later vertrekken is vaak wel ietsje duurder dan wanneer je met de grote groepen op pad gaat.

Bali is echt een bestemming welke je hart veroverd. De lieve mensen, het lekkere eten en de prachtige natuur. Ga er naar toe en laat je verwonderen!

Tijdens mijn verblijf op Bali heb ik veel gefilmd. Neem gerust een kijkje door op onderstaande link te klikken en proef de sfeer van dit heerlijke eiland.

Video Bali

Benieuwd geworden? Neem gerust contact met mij op of maak een afspraak.

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht