Merte Kolman

Nijverdal Bel 06-25506079 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Zuidelijke Hoofddijk 20 7443 RT Nijverdal

Toon op kaart
Merte Kolman
Over Merte Mijn reistips Beoordelingen

Ontdek het prachtige Bonaire

In augustus ’22 bezocht ik samen met mijn gezin het prachtige eiland Bonaire. Ongeveer 1.5 keer zo groot als Texel een heerlijk eiland om in een dag of 12 per huurauto te ontdekken. Dit hebben wij ook gedaan. Via Sunny Cars huurden we een pick-up, 4-wheel drive (absolute must) en hebben we in ruim een week de hoogtepunten van het eiland bezocht. We verbleven in een heerlijk appartement bij Grand Windsock. Perfecte ligging t.o.v. de luchthaven, zee en Kralendijk. Laatstgenoemde niet op loopafstand maar met de huurauto prima te doen. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien om er een heerlijk verblijf te hebben.

Hieronder een aantal van onze hoogtepunten.

Lac Bay en Sorrobon beach: Uitermate geschikt om te surfen of heerlijk te relaxen aan het strand. De mooie kleuren van het zeewater doen je verwonderen. Een geweldige plek om te bezoeken en heerlijk te genieten van zon, zee en strand.

Donkey Sanctuary Bonaire: sinds 1993 zet men zich hier vrijwillig in om de vele ezels in nood op Bonaire op te vangen. Heel bijzondere plek om een bezoek te brengen en zo te zien hoe alle ezels hier liefdevol worden opgevangen en verzorgd.

1000 Steps: de naam doet vermoeden dat je een trap met 1000 treden moet afdalen om het strand en water om te snorkelen of duiken te bereiken. Echter zijn het slechts 67 maar de naam is er vanwege het feit dat het voelt als 1000 treden wanneer je na het duiken met al je duikgerei weer omhoog moet lopen. Deze plek hebben we meerdere keren bezocht omdat het snorkelen hier werkelijk magisch is. Sla deze plek dan ook zeker niet over!

Gotomeer: een prachtig groot meer met op verschillende plekken grote groepen flamingo’s. Het meer is omgeven door vele cactussen en bergen en heel mooi om rondom het meer te rijden.

Washington Slagbaai: aan de noordkant van het eiland bevind zich dit Nationaal Park. Met de mogelijkheid om verschillende routes te rijden (wel met 4-wheel drive) ook een bezoek zeker waard. Onderweg de mogelijkheid om op verschillende plekken te stoppen en te snorkelen.

Klein Bonaire: de ultieme plek om te snorkelen of heerlijk in gedachten te wandelen over het strand. Per water taxi goed te bereiken.

Heb jij plannen om naar Bonaire te gaan of wil je meer weten van dit mooie eiland?

Ik adviseer je graag en heb leuke tips!

Bel, mail of app me gerust voor meer informatie en ik maak graag vrijblijvend een reisvoorstel op maat.

Met reislustige groet,

Merte Kolman

Meer reistips

merte.kolman@tuiathome.nl

Stuur Merte een bericht