Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Onvergetelijk Costa Rica

Natuurpracht

Naar Costa Rica ga je voor de unieke natuur en alle dieren die daarin leven. Van de bekende luiaard tot de meest bijzondere vogels, apen en wel honderden soorten kikkers. Heel bijzonder is het om tijdens een nachtexcursie de dieren te spotten die dan actief zijn.

Met je eigen 4×4 ontdek je deze geweldige bestemming in je eigen tempo, want de reis wordt op maat voor je samengesteld. Je overnacht in bijzondere junglelodges en kleinschalige (boutique) hotels.

Wat moet je gezien hebben?

De reizen starten en eindigen in de hoofdstad San Jose. Leuk om een dagje te verkennen, maar hierna begint het avontuur!

De bekendste nationale parken zijn Manuel Antonio en Monteverde. Dit laatste park staat bekend om de bijzondere skybrigde waar je wandelt over de toppen van de jungle, maar je kunt er ook een prachtige zipline ervaring beleven dwars door het mysterieuze nevelwoud. In de omgeving van de Arenal vulkaan neem je een modderbod om vervolgens met een cocktail in je hand te genieten van het strand bij het relaxte kustdorpje Montezuma.

Behoefte aan een portie adrenaline? Aan de oostkant van Costa Rica, nabij Puerto Viejo, kun je raften op de gelijknamige rivier.  Deze plaats is ook een paradijs voor wind- en kitesurfers of neem hier je eerste surfles!

Uitsluitend per boot bereik je Tortuguero Island, ofwel schildpadden eiland. Je moet er wel een stukje voor omrijden, maar als je het unieke verschijnsel wil zien van duizenden schildpadden die hun eieren leggen is het de moeite waard. Zorg wel dat je in het broedseizoen reist (juli t/m oktober) en een beetje geluk moet je natuurlijk wel hebben want de natuur laat zich niet plannen.

 

Voor wie?

Costa Rica is een bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en voor actievelingen. Hoe avontuurlijk en actief je de reis maakt is natuurlijk persoonlijk, maar dat deze bestemming om natuur draait spreekt voor zich. Je moet wel tegen een portie regen kunnen, want het regent hier veel.

Spreekt Costa Rica je aan? Dan adviseer ik je graag over de mogelijkheden.

 

Klik op één van de afbeelding voor meer foto’s

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht