Merte Kolman

Nijverdal Bel 06-25506079 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Zuidelijke Hoofddijk 20 7443 RT Nijverdal

Toon op kaart
Merte Kolman
Over Merte Mijn reistips Beoordelingen

Verrassend Oost Canada

Vaak denk je voor een vakantie naar Canada aan de Westkust. Tijdens een studiereis in mei 2019 heb ik een gedeelte van de oostkust mogen ontdekken. Hieronder een aantal hoogtepunten van deze reis.

Toronto

We begonnen onze reis na een (directe) vlucht van ongeveer 8 uur op de luchthaven Toronto. Een stad met een bruisend centrum met als middelpunt de 553 meter hoge CN Tower. Dit is een zendmast voor radio- en televisie communicatie maar tegelijk ook een populaire toeristische attractie. De moeite waard om een prachtig uitzicht over de stad te hebben.

Niagara Falls

Vanuit Toronto reden wij per huurauto naar de plaats en watervallen Niagara Falls. Een must zee tijdens een bezoek aan de oostkust. De plaats zelf bestaat grotendeels uit hotels, restaurants, toeristenwinkels en speelhallen met als hoogtepunt natuurlijk de watervallen. Deze kun je op verschillende manieren ontdekken. Ik had het voorecht om dit te doen:

  • per zip line van 670 meter
  • per boottocht “made in the mist”  vlak langs de watervallen
  • te voet de “behind the falls” tour. Via tunnels achter de waterval bereik je een platvorm alwaar je naast de watervallen komt te staan en zo zie je hoe snel het water naar beneden komt
  • per helikopter boven de watervallen. In 10 minuten tijd genieten van een fabuleus uitzicht

Algonquin National Park

Na deze geweldige ervaringen rijden we een rustiger gebied tegemoet. 400 km noordelijker brengen we een bezoek aan het prachtige Algonquin NP. Dit is een beschermd provinciepark in Ontario. Dit park ontdekken we per kano over het Canoe lake. Heel bijzonder om te genieten van de stilte op het meer. En per fiets over “the old Railway Bike Trail”. Een pad van 16 km (enkele reis). Ook tijdens deze fietstocht geniet je volop van de rust, natuur en dieren onderweg.

Ottawa

Vanuit Huntsville (plaats nabij het park) rijden we richting de hoofdstad Ottawa. In ongeveer 4 uur bereik je deze historische stad. Bekijk de wisseling van de wacht bij het oorlogsmonument, maak een boottocht over het Rideau kanaal, of bezoek het Parliament Hill (parlementsgebouw). Een altijd leuke manier om een stad te ontdekken is per fiets. Wij hebben geluk dat we in tijdens het tulpenfestival (10-20 mei) in de stad zijn. Mooi om te zien hoe mooi gekleurd de stad is door de vele tulpen die sinds 1953 hier bloeien vanwege de vriendschap en vrede met Nederland.

Bezoek ook het Museum of History. Hier vind je alles over de (pre) historie van (vooral) west Canada. Hier loop je rustig een dag rond en heb je nog niet alles kunnen zien. Prachtig.

Het is slechts een klein stukje van het Oosten van dit immense land maar wat is het er prachtig.

Meer reistips

merte.kolman@tuiathome.nl

Stuur Merte een bericht