Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Prachtig Parga!

Parga

Parga is een prachtig plaatsje op ongeveer een uur rijden vanaf de luchthaven van Preveza. Het ligt op het vaste land van Griekenland. Parga heeft een sfeervol klein centrum met idyllische taverna’s, moderne restaurants aan de boulevard en het eten is overal goed en vrij goedkoop. Wat mij vooral opviel is dat hier weinig tot geen verval is, dit in tegenstelling tot veel andere Griekse plaatsen. Geen leegstaande panden, alles netjes onderhouden. Af en toe wat ‘Griekse charme’, maar dat hoort erbij!

Flisvos Restaurant is een absolute aanrader om te gaan dineren. Hier heb je de avondzon en vanaf het terras een prachtig uitzicht over de baai van Valtos Beach. Een klimmetje moet je wel maken, maar dat heb je sowieso wel in Parga. Het is er niet vlak.

Een stukje historie

Een huurauto is een must. Het brengt je snel naar je accommodatie en er is veel moois te ontdekken in de omgeving. Opgravingen, pittoreske dorpjes en een prachtig binnenland. De Acheon River en de Necromation zijn de moeite waard als je van historie houdt. Leuk te combineren met het vissersplaatsje Ammoudia. De vis wordt aangevoerd waar je bij staat, dus voor de visliefhebbers valt hier wat te halen.

De stad Ioannina is ook absoluut de moeite waard. Een prachtige rit door het binnenland van ongeveer een uur. Ioannina is een studentenstad. Je tref hier veel winkels (ook de bekende ketens), maar toch met de nodige charme en gelegen aan een mooi meer. Ook hier weer overal goed eten en nog goedkoper dan aan de kust.

Sivota

Sivota is ook een absolute mus-visit. Wat een charmant plaatsje aan een leuk haventje en ook hier kun je weer fantastisch eten! Je kunt er een bootje huren of gewoon even rondstruinen en genieten. De sfeer is heel relaxt.

Valtos Beach

Zelf verbleef ik in Valtos Beach. Hier heb je een breed strand, in het hoogseizoen veel faciliteiten en het is 15 minuten lopen naar het begin van Parga. Let wel, een klim omhoog, maar het uitzicht is geweldig en je hebt er direct taverna’s voor als je geen zin hebt om verder te lopen.

Parga is een aanrader voor wie goed ter been is, geen massa zoekt en voor wie wil genieten van een heerlijk Grieks sfeertje. Ik adviseer je graag over de verblijfsmogelijkheden!

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht