Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Pura Vida in Costa Rica 2024

Gelegen tussen de Pacific en de Caribische zee in centraal Amerika ligt het natuurparadijs #Costa Rica. Tijdens onze rondreis Costa Rica kom je langs vulkanen, nevelwouden, hooggebergte, smaragdgroene jungle en witte palmstranden met koraalriffen. Daar de natuur nog grotendeels onaangetast is leven er bijzondere exotische vogels, luiaards, tapirs, doodshoofdaapjes. Maar het is ook het land van de reusachtige zeeschildpadden, walvissen en dolfijnen. De inwoners van Costa Rica zijn bijzonder vriendelijk en je komt overal het levensmotto #Pura Vida tegen. Letterlijk vertaald “het Pure Leven”, maar wordt meer bedoeld als het intens genieten van het moment! Dat hebben wij zeker zo ervaren tijdens onze reis door dit unieke land in Midden-Amerika.
Hoofdstad: San José
Oppervlakte: 51.100 km²
Valuta: Costa Ricaanse colon
Officiële taal: Spaans
Inwoners: 4.301.712

Cees en ik zijn ook nu goed voorbereid deze rondreis in maart 2024. Regenjackje mee, paraplu mee, lange broek tegen diverse insecten, uiteraard ‘Deet'(geen mug gezien). We weten dat het daar flink kan regenen……maar 4 dagen lang regen ahhhhh neee. We waren juist uit Nederland gevlucht vanwege de vele regen. Waarom denk je dat de tropische regenwouden zo mooi en groen zijn? Het is een vochtig warm land met een hoge luchtvochtigheid, hier moet je wel tegen kunnen.
Wij zijn 18 dagen uit en thuis waarvan overal 4 dagen verblijf. Dag 1 kom je aan na veel km te hebben afgelegd. Dag 2 een vooraf georganiseerde excursie. Dag 3 eigen tijd om de buurt te verkennen. Dag 4 en door naar de volgende bestemming. Dit doen wij 4x en dat is zo mega relaxed. Aparte accommodaties van hotel naar lodge naar tipibungalow met grote bedden overal. Van tropisch regenwoud naar de allermooiste stranden een fantastische afwisseling.
Tolwegen rondom de hoofdstad San Jose en verder veel kronkelige bergwegen. Over een afstand van 250 km ben je zomaar 5 uur onderweg, door die reisdagen zie je nog meer van het land. Wij hebben een fantastisch navigatie systeem die ons zelfs waarschuwt als er politiecontrole is.
Tortuguera en Corcovado bezoeken wij niet maar de kans is groot dat dit nog gaat gebeuren in de toekomst.
Wil je meer weten over onze belevenissen en wil je ook naar dit geweldige deel van de wereld? Dan weet je mij te vinden.

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht