Anke Hupkes

Amstelveen Bel 06-51286833 E-mail Stuur een bericht

De Vriendschap 42 1188 GL Amstelveen

Toon op kaart
Anke Hupkes
Over Anke Mijn reistips Beoordelingen

PARIJS MIJN FAVORIETE STAD!
Met de Thalys ben ik vanaf Schiphol in 3 uur op Gare du Nord, makkelijk en comfortable. Meestal reis ik 2e klas, dat kan al vanaf € 35 enkele reis, als je lang van te voren boekt. Eerste klas kan tegen een toeslag of premium dan zitten het eten en de drankjes erbij in.
Dat is wel leuk, je begint op Schiphol met een ontbijtje en eindig je met een warme maaltijd en een lekker glaasje wijn.
De laatste tijd logeer ik in quartier Montparnasse hotel Villa Modigliani****,een prettig hotel in een rustige buurt.
Villa Modigliani wordt aangeboden door TUI met een gratis stadswandeling onder leiding van een Nederlandse dame, die al jaren in Parijs woont.
Wij deden de passages , overdekte winkelstraatjes door een groot deel van Parijs. Ik hoorde weer veel dingen, die ik nog niet wist.
Tijd voor een lekkere wandeling en een kopje koffie op een terras, aan de bar is goedkoper, maar ik prefereer zo’n klein rond tafeltje.
In Parijs bevinden zich prachtige musea, zoals bijvoorbeeld “Musée d’Orsay”in het oude treinstation aan de Seine, met prachtige schilderijen van impressionisten, beelden en in de zomer het dakterras met uitzicht over Parijs. Ook het kleine museum “Marmottan” in de wijk Parcy ,met de schilderijen van Berthe Morrisot de eerste vrouwelijke impressioniste en op de benedenverdieping de waterlelies van Monet.
In de wijk Saint Germais is het huis van Renoir , heerlijk in een oude tuin.
Vanzelf het Louvre, maar daar ga je heel gericht naar toe, met een vooruit gekocht ticket, anders sta je uren in de rij.
Musée Rodin met zijn prachtige beelden en in het prachtige park.
De eerste zondag van de maand, zijn veel musea gratis, maar dan is het ook heel druk.
Moe van alle kunst is het altijd heerlijk om door de Tuilerien of de Jardin du Luxembourg te dwalen en ben je er op zondag, dan spelen de kinderen met kleine bootjes aan een stok op de vijvers.
Heerlijk is het ook om op een warme dag of in het voorjaar of de herfst op een terrasje neer te ploffen ( want moe) en een kleine pichet rode wijn te bestellen met wat hapjes..
Mijn favoriete plaats voor een terras is de Beaubourg met uitzicht op de beelden van Niki de Saint Phalle en dan een wijntje met charcuterie te bestellen. Het is zo leuk, dat de “garcon”, zoals de ober daar genoemd wordt, een wit damasten kleedje over je tafeltje uitspreid en dat allemaal voor zo’n 10 euro..
Een bezoek aan Parijs is ook niet compleet zonder een bezoek aan de Place des Vosges, een prachtig plein met rode bakstenen huizen, in de joodse wijk de Marais, met zijn prachtige rue des Rosiers, met allemaal joodse winkeltjes en restaurantjes.
Een groot voordeel van Villa Modigliani is ook, dat er diverse leuke restaurants in de buurt zijn, voor als de voetjes echt niet meer willen.
“La Venise” een goed en niet duur Italiaans restaurant, “La Rotonde”waar vroeger de kunstenaars kwamen en de inrichting nog hetzelfde is of aan de andere kant van de straat op een pleintje zijn diverse eenvoudige, maar prima restaurantjes.
PARIS EST MA VILLE FAVORITE!!

ROME DE EEUWIGE STAD!!!

Een aantal jaren geleden heb ik elke 2 weken een column in het “Beverwijk Nieuws” geschreven over een door mij bezochte bestemming. Omdat ik nu tijd heb en de u het wel leuk vond, ga ik dat nu weer doen. Ik plaats deze op facebook en mijn site www.tuiathome.nl/anke-hupkes

Rome de eeuwige stad:

Rome kan natuurlijk per trein bereikt worden en ik heb dat ooit gedaan, maar het is
een hele reis, met het vliegtuig gaat een stuk comfortabeler, zo’n 2 uur en 15 minuten
met KLM, Alitalia of Transavia.
Bij aankomst op Fiumicino ga je naar een tijdschriftenkiosk , waar je een Rome Card kunt kopen,
Deze is ook geldig in de trein naar Roma Termini , duur ongeveer 3 kwartier.
Bij dit station vind je hotels in diverse prijsklassen van een eenvoudig maar net ** hotel Capitol
Waardering 7.2 tot een heerlijk **** hotel Napoleon waardering 8.6

Dan wordt het tijd voor een flinke wandeling. Eerst maar naar de Santa Maria Maggiore, de prachtige kerk bekend om zijn mozaïeken:

Even verderop ligt het zo bekende Colosseum, de arena waar vreselijke gevechten werden gehouden, met daarachter het Forum Romanum, de oude opgravingen uit de eerste tijd van Rome. Je ziet er de Vestaalse Maagden , waarvan de priesteres Rhea de moeder van Romulus en Remus zou zijn geweest. Romulus die stichter van Rome zo men zegt.

Het is in elk geval een leuk beeldje.
Wanneer je door zo’n enorm park met al die opgravingen loopt, vraag ik mij altijd af , wat de verhalen achter al die ruïnes zijn, maar dat moet je verteld worden, nalezen lukt niet op zo’n moment.
Voor het Forum Romanum staat het Suikerbrood, gebouwd door Michelangelo als paleis, het bevat nu de Capotolijnse Musea. Hier vind je ook bovenstaand beeldje.

Dit is al een behoorlijke wandeling en waarschijnlijk heb je onderweg al wel een terras gevonden, maar sla het Piazza Navona met z’n prachtige fonteinen niet over,hier kun je heerlijk naar de mensen kijken onder het genot van een glaasje Vino of iets anders lekkers.

De volgende ochtend begin je bij de Engelenburcht, waar de opera Tosca van Puccini zich afspeelt:
Over een enorm misverstand tussen 2 geliefden, maar ja daar gaan opera’s meestal over.
Daarachter het Vaticaan en de Vaticaanse Musea met de Sixtijnse kapel.

Koop van te voren tickets of boek een rondleiding, want logischerwijs is het er altijd erg druk.
Deze zijn ook te koop bij TUI , voor de normale prijs.
Trek hier echt een groot deel van de dag voor uit, want het is groot en veel , bovendien indrukwekkend.
Ik zelf ben daarna door het prachtige park ten zuiden van het Vaticaan naar Trastevere gelopen,
de gewone buurt aan de overkant van de Tiber , om met de bus terug te gaan naar het hotel.
Restaurantjes zijn er natuurlijke te over in Rome, maar heel speciaal is:
L’Eau Vie ,een prima restaurant ,gerund door nonnen , waar men om 10 uur ’s avonds het Ave Maria zingt, toch heel speciaal in deze prachtige stad.

De overige dagen kunt u het Parteon bezichtigen, de Villa Borghese of misschien een dagtocht
naar Tivoli. Je komt altijd tijd tekort.
Krijgt u zin om deze prachtige stad te bezoeken, dan help ik u graag!
Oh ja als je een citytrip Rome boekt dan zit daar op dit moment een gratis wandeling bij onder leiding van iemand die in Rome woont.
Ik deed dat vorig jaar in Parijs, een stad die ik best wel enigszins ken, maar ik hoorde zoveel dingen,
Die ik nog niets wist! Een aanrader!

Klantbeoordelingen

Wat een fantastische reiservaringen hebben we toch beleefd op al onze reizen gedurende de afgelopen jaren. Elke keer weer een geweldige locatie en accomodatie weten…

Familie de Ruijter
Toon alle beoordelingen
anke.hupkes@tui.nl

Stuur Anke een bericht