Anke Hupkes

Amstelveen Bel 06-51286833 E-mail Stuur een bericht

De Vriendschap 42 1188 GL Amstelveen

Toon op kaart
Anke Hupkes
Over Anke Mijn reistips Beoordelingen

PARIJS MIJN FAVORIETE STAD!
Met de Thalys ben ik vanaf Schiphol in 3 uur op Gare du Nord, makkelijk en comfortable. Meestal reis ik 2e klas, dat kan al vanaf € 35 enkele reis, als je lang van te voren boekt. Eerste klas kan tegen een toeslag of premium dan zitten het eten en de drankjes erbij in.
Dat is wel leuk, je begint op Schiphol met een ontbijtje en eindig je met een warme maaltijd en een lekker glaasje wijn.
De laatste tijd logeer ik in quartier Montparnasse hotel Villa Modigliani****,een prettig hotel in een rustige buurt.
Villa Modigliani wordt aangeboden door TUI met een gratis stadswandeling onder leiding van een Nederlandse dame, die al jaren in Parijs woont.
Wij deden de passages , overdekte winkelstraatjes door een groot deel van Parijs. Ik hoorde weer veel dingen, die ik nog niet wist.
Tijd voor een lekkere wandeling en een kopje koffie op een terras, aan de bar is goedkoper, maar ik prefereer zo’n klein rond tafeltje.
In Parijs bevinden zich prachtige musea, zoals bijvoorbeeld “Musée d’Orsay”in het oude treinstation aan de Seine, met prachtige schilderijen van impressionisten, beelden en in de zomer het dakterras met uitzicht over Parijs. Ook het kleine museum “Marmottan” in de wijk Parcy ,met de schilderijen van Berthe Morrisot de eerste vrouwelijke impressioniste en op de benedenverdieping de waterlelies van Monet.
In de wijk Saint Germais is het huis van Renoir , heerlijk in een oude tuin.
Vanzelf het Louvre, maar daar ga je heel gericht naar toe, met een vooruit gekocht ticket, anders sta je uren in de rij.
Musée Rodin met zijn prachtige beelden en in het prachtige park.
De eerste zondag van de maand, zijn veel musea gratis, maar dan is het ook heel druk.
Moe van alle kunst is het altijd heerlijk om door de Tuilerien of de Jardin du Luxembourg te dwalen en ben je er op zondag, dan spelen de kinderen met kleine bootjes aan een stok op de vijvers.
Heerlijk is het ook om op een warme dag of in het voorjaar of de herfst op een terrasje neer te ploffen ( want moe) en een kleine pichet rode wijn te bestellen met wat hapjes..
Mijn favoriete plaats voor een terras is de Beaubourg met uitzicht op de beelden van Niki de Saint Phalle en dan een wijntje met charcuterie te bestellen. Het is zo leuk, dat de “garcon”, zoals de ober daar genoemd wordt, een wit damasten kleedje over je tafeltje uitspreid en dat allemaal voor zo’n 10 euro..
Een bezoek aan Parijs is ook niet compleet zonder een bezoek aan de Place des Vosges, een prachtig plein met rode bakstenen huizen, in de joodse wijk de Marais, met zijn prachtige rue des Rosiers, met allemaal joodse winkeltjes en restaurantjes.
Een groot voordeel van Villa Modigliani is ook, dat er diverse leuke restaurants in de buurt zijn, voor als de voetjes echt niet meer willen.
“La Venise” een goed en niet duur Italiaans restaurant, “La Rotonde”waar vroeger de kunstenaars kwamen en de inrichting nog hetzelfde is of aan de andere kant van de straat op een pleintje zijn diverse eenvoudige, maar prima restaurantjes.
PARIS EST MA VILLE FAVORITE!!

Klantbeoordelingen

Toon alle beoordelingen
anke.hupkes@tui.nl

Stuur Anke een bericht