Sandra Schreuders

's-Hertogenbosch Bel 06-50852439 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Zwartbroekweg 436 5237 KW 's-Hertogenbosch

Toon op kaart
Sandra Schreuders
Over Sandra Mijn reistips Beoordelingen

Reistip Dubai: Burj Al Arab

Burj al Arab, het enige 7-sterren hotel in de wereld en als je erin bent geweest snap je waarom. Iconisch Burj Al Arab is voor Dubai wat de Eiffeltoren voor Parijs is. “Inside Burj al Arab” is een tour die je heden ten dage kan boeken. Je wordt een halfuur voor je geboekte tijdstip verwacht en zeer gastvrij ontvangen met een welkomstdrankje in het speciaal geplaatste gebouw Inside Burj al Arab, oftewel IBAA, te vinden voor hotel Jumeirah Beach. Dan word je in een caddy, langs Wild Wadi waterpark naar hotel Burj al Arab gereden in een ritje van een paar minuten.

Dan rijd je langs de hoofdingang door naar een speciale ingang voor de tour. Ook daar wordt je keurig ontvangen door een trotse, enthousiaste arabier die de rondleiding geeft. Al vertellend over de geschiedenis en de bouw van Burj Al Arab mag je lopend foto’s maken van alle pracht en praal, maar liever niet stilstaan vanwege de privacy van de gelukkige gasten die er mogen verblijven.
Eenmaal op de roltrap naar boven, mag je zoveel fotograferen als je wilt. Het atrium, natuurlijk het hoogste ter wereld, is werkelijk prachtig. Zoveel luxe, pracht en praal.

Vervolgens ga je met een panoramalift naar de 25e verdieping en stap je een sprookje in. Op deze 25 verdieping ligt de presidential suite waar ze een museum van hebben gemaakt. Eenmaal binnen word je door een enthousiaste “butler” meegenomen in deze immense suite en zijn de uitzichten adembenemend.

De kleuren en gebruikte materialen, de beste uit de hele wereld, zijn een lust voor het oog. Het aantal kamers is amper te tellen en dan te bedenken dat hier de groten der aarde voor zo’n slordige 35.000 dollar per nacht geslapen hebben. Maar dan kregen ze er ook wel een 24 uurs butler bij en een op maat gemaakt ontbijt. Of dat een ritje met de speciale customized rolls royce inbegrepen zat is de vraag.

Na al deze pracht en praal zijn er, nog steeds op de 25e, ruimtes ingericht waar uitleg wordt gegeven over de bouw, de prestige, het benodigde geld en de inrichting. Daarna ga je naar beneden met een “gewone” lift en word je door een commerciele winkel gejaagd, wat ik persoonlijk dan weer jammer vind, maar wel begrijpelijk.

Aan het eind van de tour kun je nog heerlijk nagenieten van een (bijgeboekt) drankje op een buitenterras met ook weer een prachtig uitzicht en genieten van een prachtige zonsondergang als je aan het eind van de dag de tour doet.

Ik zeg een must do voor alle reisliefhebbers

sandra.schreuders@tuiathome.nl

Stuur Sandra een bericht