Gerda Venema-Uildriks

Kropswolde Bel 06-25034729 Bel 0625034729 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Woldweg 237 9606 PE Kropswolde

Toon op kaart
Gerda Venema-Uildriks
Over Gerda Mijn reistips Beoordelingen

Rhodos is altijd een feestje!

 

Yamas Rhodos!

Rhodos is het grootste eiland van de Dodecanese en ligt in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Zon en wind werken goed samen op Rhodos, de winters zijn mild en de zomers niet al te heet. Aan de westkust van het eiland bestaan de stranden uit kiezels, hier staat regelmatig een stevige wind, voor surfers dus perfect. Aan de oostkust is het windstil en vaak een paar graden warmer. De stranden aan deze kant bestaan uit zand.

Rhodos-stad is een oude prachtige stad. Alsof je een paar honderd jaar teruggaat in de tijd. Het heeft een stadsmuur die doet denken aan een fort dat bewaakt moet worden. Het heeft veel sfeer, struin door de smalle straatjes, scoor een leuke tas of jurk. Drink een cocktail in de hippe bars die er zijn en daarna lekker eten in één van de vele restaurants.

De oudste plaats op Rhodos is Lindos. Dit dorp is zeer de moeite waard om te bezoeken. De witte huizen met de blauwe kozijnen zijn karakteristiek. Bovenop de berg staat een Akropolis met uitzicht op een amfitheater. De steegjes en straten zijn als een leuk doolhof.

Op Rhodos is het fijn om te verblijven. Rhodos-stad is als een oude vesting, een belangrijk punt op het eiland. Het strandleven is hier heerlijk en zeer de moeite waard. Surfen, snorkelen in de helder baaien die Rhodos biedt. Vele taverna’s, vriendelijke bevolking, het Griekse leven is goed.

Rhodos is genieten met een Griekse grote G!

 

Meer reistips

gerda.venema@tui.nl

Stuur Gerda een bericht