Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Roadtrip door gastvrij Zakynthos

Hoe zou het reizen zijn in Corona-tijd?

Dat was wel de grote vraag. Ik heb het mogen beleven en meemaken hoe het is om met een mondkapje op te reizen. Hoe het op de vakantiebestemming is, in de hotels, in de dorpjes met hun vele café’s en restaurants. Maar ook de luchthavens en de autohuur. Hoe is dit allemaal geregeld? Ik neem jullie mee op mijn Roadtrip door Zakynthos. Mijn beleving op de luchthavens, in de hotels en de autohuur.
Om te beginnen de luchthaven Schiphol, op een hele vroege ochtend:

Huur een auto om op eigen tempo de bestemming te ontdekken

Het eiland leent zich uitstekend om met een eigen huurauto rond te rijden. Vanaf de luchthaven nemen we de goed gedesinfecteerde auto mee en gaan op weg naar het hotel. Na een smakelijke lunch en de nodige informatie, verkennen we ons prachtige hotel en hebben we de tijd om het even op ons in te laten werken en te wennen aan de warmte. Een klein beetje vakantie gevoel is er wel, ondanks dat we “gewoon”aan het werk zijn.

Corona proof sightseeing

De volgende dag hebben we na een hotel bezoek, de hele dag de tijd om het eiland te gaan verkennen. Met onze huurauto beginnen we in het zuid-oosten van het eiland. We bekijken de bekende en toeristische plaatsen, de mooie stranden en de toeristische trekpleisters. Onze lunch nuttigen we op een werkelijk fenomenale locatie. Dit is er wel één die je gezien moet hebben.

Wat je niet mag missen

Het vervolg van de dag brengt ons bij het prachtige Shipwreck. Dé toeristische attractie van Zakynthos. En ik begrijp heel goed waarom!! We rijden wederom langs hele mooie strandjes en baaitjes en besluiten de dag af te sluiten bij het bekende Banana Beach. Dit zijn wel een van de mooiere stranden van Zakynthos, witte brede zandstranden, met leuke hippe strandtentjes. Moe maar voldaan rijden we na een lange dag terug naar ons hotel. Een laatste cocktail en dan wordt het tijd om te gaan slapen. Morgen weer vroeg eruit voor de vlucht terug naar Nederland.

Aan alles komt een eind

De laatste dag staat in het teken van de terugvlucht. Vroeg opstaan en na een heerlijk ontbijt, op naar de luchthaven. Hier leveren we onze huurauto in en checken we onze bagage in bij de incheckbalie. Het is een kleine luchthaven en er zijn nog weinig mensen. Hierdoor verloopt alles erg soepel en vertrekken we zelfs eerder dan gepland. Een klein 2 uur en 3 kwartier later arriveren we in het voor ons, koude Nederland. Ik kan terug kijken op een heel mooi weekend, waar ik heel veel indrukken heb opgedaan en een groot stuk wijzer ben geworden.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht