Over Alieke Mijn reistips Beoordelingen

Genieten op Sharm el Sheikh-Egypte

Dag 1.

Na een vlucht van circa 4 uur zijn we aangekomen in ons hotel. Hier werden we hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje en lekkernijen. Na een snelle incheck konden we snel even naar de kamer om ons op te frissen voor ons diner in de haven. Bij aankomst bleek dat we het diner aan boord hadden. Erg leuk om mee te maken. Lekker varend door de haven van Sharm el Sheikh, de zon onder zien gaan en ondertussen genieten van een goede maaltijd. Wel goed om te weten dat het s’avonds aardig afkoelt en een vestje of trui geen overbodige luxe is.

 

Dag 2.

Vandaag stonden er een aantal hotelbezoeken op het programma. Prachtige all-in resorts van 4-5 sterren veelal met prachtige en grote waterparken. S ‘middags hebben we een bezoek gebracht aan het plaatsje Naama Bay, hier zijn overdag aardig wat winkels dicht maar s ‘avonds is het “the place to be” en hier kan je prima en veilig rondlopen. Na wat vrije tijd in ons hotel zijn we s ‘avonds naar Old Town gegaan. Hier hebben we een bezoek gebracht aan de moskee. En uiteraard met lange jurk en hoofddoek. Je kan uiteraard zelf zorgen dat je bedekt naar binnen gaat, maar heb je dat niet bij je dan kan je dat bij de Moskee zelf lenen. Vanuit Old Town zijn we doorgegaan naar Neverland voor een avondshow. Ik zelf zou dit niet snel boeken, daar het weinig met Egypte zelf te maken heeft. Maar wanneer je van vertier houdt is dit een prima avondje uit.

Dag 3.

Vandaag was het een dag vol avontuur.

We gingen met de quad door de Sinaïwoestijn. Tijdens de quadsafari heb je de mogelijkheid om een kameel te bereiden, breng je een bezoekje aan een nomad-kamp waar je thee krijgt. Ook hebben we toen het donker werd nog een kleine les gehad over de sterren en planeten en vandaar uit zijn we doorgegaan naar de laatste stop waar we konden genieten van een barbeque met muziek en een optreden van 2 (buik) dansers.  Erg leuk om te doen en een bezoekje aan de woestijn hoor toch ook wel bij Egypte, maar let wel je bent niet de enige in de woestijn 😉

Dag 4.

Onze laatste dag alweer voordat we morgen terug vliegen.

Vandaag stond een dag op zee gepland met een aantal heerlijke snorkelstops. S’avonds zijn we met zijn allen Naama Bay in geweest en hier is inderdaad s’avonds veel meer levendigheid dan overdag. Echt super gezellig.

En dan hebben we echt de laatste dag.

Vandaag vliegen we weer terug, maar eerst hebben we nog de gelegenheid om te genieten van ons prachtige hotel en strand.

Sharm el Sheikh is een geweldige winterzon bestemming voor zon, zee, strand ,watersport en een Jeep- en/of Quadsafari.

Wanneer je de piramides van Cairo of Luxor wilt meepakken tijdens je verblijf adviseer ik je richting Hurghada te gaan. Maar ook dan duurt een tocht naar de piramides 5-6 uur. Vaak zijn er excursies die s’ochtend heel vroeg vertrekken en waarbij je s’nachts weer in je hotel aan komt. Zeker de moeite waard!

Meer reistips

alieke.brouwer@tuiathome.nl

Stuur Alieke een bericht