Miriam van Eekelen

Rosmalen Bel 06-46801543 E-mail Stuur een bericht

Anna Blamanstraat 23 5242 ED Rosmalen

Toon op kaart
Miriam van Eekelen
Over Miriam Mijn reistips Beoordelingen

Sintra, een sprookjesachtige dagtocht vanuit Lissabon!

Lissabon is een prachtige stad om te ervaren zowel met de fiets of te voet. Laat je wegwijs maken door een gids die je alle leuke plekjes laat zien. Zo zal je geen highlight missen van deze sfeervolle stad. Met de fiets kom je op stukken waar je normaal niet zou durven komen. Neem wel een elektrische fiets… veel heuvels die je moet beklimmen. Met als gevolg prachtige uitzichten over deze stad!

Wat ook heel leuk is om zelf te doen is naar de plaats Sintra te reizen. Heel makkelijk kun je dit per trein bereiken. Van welke kant je Sintra ook nadert, je merkt meteen dat dit een bijzonder plaatsje is met één van de rijkste stukjes geschiedenis van Portugal. Overal staan paleisjes en schitterende herenhuizen te midden van prachtig aangelegde tuinen. Ook in het centrum zelf staan verschillende rijkelijk versierde huizen, met de beroemde Portugese azulejos, geglazuurde tegeltjes met de mooiste patronen en kleuren. Het historisch centrum van Sintra staat vol prachtige gebouwen. Je merkt het eigenlijk al dat één dag te kort is. Maar je krijgt een goed indruk van deze groene en bosrijke omgeving en ruige kust.

Als aanrader Palácio da Pena is een hooggelegen sprookjespaleis in Sintra. 

Ook Lissabon met Sintra ervaren? Of wil je langer verblijven in de omgeving van Sintra? Informeer gerust, ik help je graag met deze sprookjesachtige reis!

 

 

Meer reistips

miriam.van.eekelen@tui.nl

Stuur Miriam een bericht