Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Avontuur in de nachttrein naar Chiang Mai.

De vraag verraadt het al een beetje. Echt slapen heb ik niet gedaan, maar ik had het ook niet willen missen….

In Nederland had ik de treinkaartjes al geregeld. Dit is ook handiger om van te voren te doen. Zo weet je zeker dat je een (slaap) plek hebt en is de prijs vaak ook nog goedkoper.

Vanuit Bangkok zijn we op de trein gestapt richting Chiang Mai.
Op het station hebben we vóór de reis lekkere hapjes en broodjes gehaald. Je hebt erg veel leuke tentjes op het station, die allemaal lekkere producten verkopen om mee te nemen aan boord. Daarna gingen we op zoek naar “onze” coupé. Ik had Eerste klasse geboekt, maar helaas kreeg ik kort voor vertrek te horen dat de Eerste Klasse niet kon en we een plek hadden gekregen in de tweede. Dat was geen probleem. Het enige verschil hierin is dat je dan geen eigen coupé hebt, maar dat je met andere mensen samen in één ruimte bent.

Let’s go!

We hebben onze slaapplekken gevonden en instaleren ons met onze spullen. De trein vertrekt en vanuit het raam zien we het landschap veranderen. Van hoge gebouwen en kantoren, veel verkeer en mensen, naar groen, dieren en boerderijen. We kunnen nog even genieten van ons uitzicht, voordat het donker wordt.

Na enkele uren komt de meneer van de trein om onze bedden op te maken. Alles is aanwezig in de trein en behalve warme kleding, slaapmasker en evt. oordopjes, hoef je zelf niks mee te nemen. Ik sliep boven. Dat was op zich prima. De airco bleef aan, net als de lampen. Daarom is het slaapmasker wel prettig. Beneden kun je iets meer last hebben van mensen die voorbij lopen, maar dan zijn de oordopjes weer een uitkomst.

Ontwaken in een andere wereld

Tijdens de ontzettend hobbelige treinrit probeer je te slapen. En wanneer dan uiteindelijk de morgen aanbreekt, word je gewekt door de meneer van de trein voor verse koffie of thee. Je schuift je gordijntjes aan de kant en ontwaakt echt letterlijk en figuurlijk in een andere wereld. Rijstvelden poppen op, palmbomen, jungle en rivieren. WAUW!! dat is nog eens fantastisch wakker worden. We hebben nog een klein uurtje om ons op te frissen en arriveren dan op het station van Chiang Mai, waar ons een nieuw avontuur staat te wachten.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht