Ilona en Sylvia

Winterswijk Bel 06-50574995 / 06-47020577 WhatsApp E-mail Stuur een bericht Maak een (video)afspraak

Parallelweg 46 7102 DG Winterswijk

Toon op kaart
Ilona en Sylvia
Over Ilona en Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Spectaculair en mysterieus Lanzarote

Eén van de bekende eilanden van de eilandengroep de Canarische Eilanden is Lanzarote. Misschien iets minder populair bij het grote publiek dan Tenerife of Gran Canaria, maar zeker zo bijzonder. Ik ben meerdere keren op het eiland geweest en elke keer heb ik me verbaasd over het bijzondere landschap van het eiland en de uitstraling van de verschillende dorpjes. Op Lanzarote waan je je op sommige plekken op de maan. Het vulkanische landschap met vele kraters is echt heel bijzonder om te zien. Je kan een excursie maken door het Timanfaya Nationaal Park. Het park is alleen toegankelijk voor de speciale bussen en je mag hier ook niet zomaar uitstappen. Dit alles om het mooie landschap te behouden. Wanneer het begint te schemeren is het uitzicht echt magisch! Na zo’n indrukwekkende bustour heb je zeker weten trek gekregen en dat is maar goed ook! Je kan namelijk midden in het park genieten van een diner waarbij je stukje vlees gegrild word boven de hitte van de vulkaan. Dat ga je echt niet snel nog een keer meemaken.

Maar wie denkt dat dit alles is wat er op het eiland te beleven is, heeft het mis. Zelf heb ik een auto gehuurd en ben het eiland rond gereden langs de verschillende dorpjes en stranden. Er zijn op meerdere plekken prachtige punten waar je kan genieten van de rust en het geweldige uitzicht over de azuurblauwe oceaan. Maar ga ook zeker een kijkje nemen bij de lavagrotten van Jameos del Agua, je weet niet wat je ziet.

Uiteraard heeft Lanzorote ook een aantal gezellige badplaatsen met heerlijke stranden waarvan Puerto del Carmen en Playa Blanca de bekendste en grootste zijn. Wat ook een leuk weetje is over Lanzarote, praktisch alle bebouwing is in dezelfde stijl gebouwd, wit van kleur en met groene of blauwe kozijnen waardoor het heel mooi afsteekt tegen het donkere vulkanische landschap.

Aan de bijna 7 km lange boulevard van Puerto del Carmen is altijd iets te beleven. Je kan er lekker een hapje gaan eten, even winkelen of je duikt ’s avonds het nachtleven in. Ook Playa Blanca heeft een gezellige boulevard waar je op 1 van de vele terrassen kan genieten van een lekker koel drankje en de prachtige zonsondergang.

Het voordeel van de Canarische Eilanden is, is dat je ze het hele jaar door kan bezoeken, ook in de winter blijft het een aangename temperatuur.

Ik laat je graag de vele mogelijkheden zien, dus bel, app of mail mij en we stellen samen de perfecte vakantie voor je samen.

Groetjes Ilona

06-50574995/ilona.sylvia@tui.nl

Meer reistips

ilona.sylvia@tui.nl

Stuur Ilona en Sylvia een bericht