Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Reis door het prachtige Sri Lanka

“De parel van de Indische Oceaan”

Voel de gastvrijheid tijdens een vakantie in Sri Lanka en beleef de geschiedenis en rijke cultuur van dit fascinerende land in Zuidoost-Azië. De dichtbegroeide groene jungle wordt hier fraai afgewisseld met uitgestrekte theeplantages en overal zie je boeddhistische kloosters en tempels vol kleurrijke fresco’s. Behoefte aan ontspanning tijdens je vakantie in Sri Lanka? Dankzij de lange kustlijn lig je elke dag op een ander strand!

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan en is een van de groenste (ei)landen van Zuidoost-Azië. Ontdek de verrassende en diverse natuurlandschappen tijden een zonvakantie of rondreis in Sri Lanka. De natuurlandschappen zijn verrassend en divers. Van droge, woestijnachtige gebieden tot tropische regenwouden en van uitgestrekte theevelden tot poederwitte stranden gesierd met zwierende palmbomen. En wist je dat Sri Lanka op z’n minst 3000 inheemse plantensoorten telt? Maar liefst 1/3 van alle planten- en boomsoorten is alleen op Sri Lanka te vinden. Indrukwekkend is bijvoorbeeld de special boom ‘nanka’, die tot wel 19 meter hoog kan worden!

Een makkelijke én goedkope manier om van de natuurlandschappen van Sri Lanka te genieten is tijdens een prachtige treinreis. Het eiland kent een vrij uitgebreid spoornetwerk, waardoor je op veel plekken met de trein kan komen. De treinen rijden langs de kust, door de bergen en dwars door de jungle heen. Doordat ze langzaam rijden, heb je genoeg tijd om prachtige foto’s te maken van het fraaie natuurschoon. Leuke treinroutes die je tijdens een vakantie in Sri Lanka met TUI kunt nemen zijn van Negombo naar Chillam en Puttalam met de Colombo Commuter of door Hill County, oftewel van Kandy naar Badulla. Welke route leg jij af met de trein in Sri Lanka?

Ik help je graag!

Bel, mail of WhatsApp me voor meer informatie of vul het contactformulier op mijn pagina in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht