Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Stedentrip in bruisend metropool Berlijn

Tijdens een stedentrip Berlijn kom je ogen tekort. Deze bruisende metropool in Duitsland kent vele gezichten. Overal laten interessante bezienswaardigheden het rijke verleden van de Duitse hoofdstad zien waaronder het Joods Monument, Checkpoint Charlie en de Berlijnse Muur. Wie het verleden even los wil laten kan gaan shoppen op de Kurfürstendamm of een van de talloze musea bezoeken op Museuminsel.

Veel shopliefhebbers kiezen de Duitse hoofdstad vanwege het enorme winkelaanbod. Natuurlijk hebben alle grote modehuizen brandstores in Berlijn, maar wie verder zoekt, vindt ook veel trendy boetieks en ateliers. Zorg wel dat je voldoende energie overhoudt, want het nachtleven is ongeëvenaard; Berlijn staat al jaren bekend als hét uitgaanscentrum van Europa. Maar de stad is zoveel meer dan hip en trendy. De stad heeft een rijke historie en het aantal musea en bezienswaardigheden in Berlijn is overweldigend.

Berlijn is een prettige stad om te fietsen; er zijn bijna geen hellingen, er staat maar weinig wind en er zijn zeer goede fietspaden (hoewel dat wel per wijk kan verschillen). Er is alleen één nadeel; Berlijn is een zeer grote stad en de afstand van west naar oost is maar liefst 45 kilometer! Dat betekent dat je al snel flinke afstanden zal moeten fietsen.
Maar zeker een aanrader om te doen tijdens je verblijf

Een gezellige periode om Berlijn te bezoeken is rond de Kerst. Met Kerst wordt Berlijn omgetoverd tot een sprookjesachtige stad. Alle straten en pleinen zijn versierd met duizenden lichtjes, om nog maar niet te spreken over de prachtig versierde kerstbomen. Ook de winkels en warenhuizen pakken uit met allerlei decoraties. In Berlijn ervaar je absoluut het vrolijke kerstgevoel!

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht