Over Jeroen Mijn reistips Beoordelingen

Strand en reggae in exotisch Jamaica

Ongetwijfeld één van de mooiste eilanden in het Caraïbisch gebied is het veelzijdige Jamaica. Eeuwenlang het kruispunt van ’s werelds grote handels- en scheepsroutes en tegenwoordig een smeltkroes van culturen. Qua natuurschoon valt Jamaica moeilijk te overtreffen: groene bergen die recht uit zee rijzen aan de zuidkust en tropische regenwouden met palmen, orchideeën en exotische vogels en stranden aan de noordkust. Traag stromende rivieren zoeken een weg door dit tropische landschap.

Een bezoek aan de Dunn’s River Falls mag tijdens je vakantie eigenlijk niet ontbreken. Deze beroemde watervallen zijn magisch om te zien. Het is een verzameling van meerdere watervallen, waarbij vanaf 55 meter hoogte al het water in de Caribische Zee stort. Heel uniek aan deze watervallen zijn de natuurlijke traptreden met kleine lagunes en helderblauw water.

Vergeet tijdens je vakantie niet om de geboorte- en rustplaats van Bob Marley, Nine Mile, te ontdekken. Duik samen met een gids in het leven van de artiest. Tijdens een georganiseerde tour bezoek je het geboortehuis wat nu dient als museum en de rustplaats van de legende in de Ethiopische kerk. Mediteer daarna net zoals Bob Marley op mount Zion Rock. De Regge deuntjes heb je gegarandeerd de hele vakantie nog in je hoofd.

Een van de meest bekende bars ter wereld is te vinden in Negril: Ricks Café! Reggae-bandjes, heerlijke cocktails en prachtige uitzichten over de oceaan en het strand omringen je bij Ricks Café. Vlakbij ligt een hoge rots, waar al jarenlang gewaagde rotssprongen worden gemaakt. Bezoekers en locals springen vanaf de rots in het helderblauwe water, een bijzondere attractie!

Meer reistips

jeroen.otto@tui.nl

Stuur Jeroen een bericht