Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Strand, natuur en cultuur in het Zuiden van Thailand

Witte stranden en aquablauw water

Vanuit de lucht zijn de kleine eilandjes voor de kust, in het aquablauwe water al te zien. Spierwitte stranden doemen op aan de horizon. Oef, dat beloofd wat.
Na een korte rit, zijn we aangekomen in ons strandhotel. Dit wordt even heerlijk ontspannen en bijkomen van al onze indrukken deze reis.

Dagtocht met een privéchauffeur

Omdat we toch niet alleen maar willen luieren en deze mooie omgeving ook wel willen verkennen, gaan we vandaag met een privéchauffeur op weg richting het Khao Sok Nationaal Park. Maar om daar te komen, hebben we onderweg nog genoeg te zien en te doen.
We stoppen bij een lokale markt in een heel klein plaatsje. We merken dat dit wel even andere koek is. Er lopen geen andere toeristen rond en de geuren en kleuren op deze markt zijn lastig te omschrijven (!)

Mooie uitzichtpunten

Onze chauffeur weet voor ons steeds de mooie plekjes te vinden. Van prachtige uitzichten, tot grappige plekken, waar we Boeddha’s en tempels tegenkomen, met apen die daar hun plekje hebben gevonden.
Richting de middag komen we aan bij het Nationaal Park. De boot ligt al voor ons klaar en we maken ons op voor een indrukwekkend stukje wereld.
En hoe bijzonder dit is, laat ik zien in mijn verhaal over het Khao Sok Nationaal Park.

De laatste nachten aan het strand

Na ons geweldige avontuur in het park, brengen we de laatste dagen dan ook écht luierend door in een ander strandhotel.
We verhuizen een stukje zuidelijker, richting Phuket.
Helaas voor ons hebben we de laatste 2 dagen dan toch echt regen. Gelukkig maakt dit voor de temperatuur niets uit. Het blijft lekker warm. Nou ja, als je in het regenseizoen op reis gaat, dan weet je dat dit kan gebeuren. We genieten evengoed van de mooie omgeving en het heerlijke eten.

Af en toe een mooie wandeling in de omgeving. We ontdekken een olifanten opvanghuis in onze achtertuin. Iets verderop een super leuk restaurant boven in de bomen, met een magnifiek uitzicht, de fijne stranden voor de deur en we pakken zo her en der wat mooie paadjes en weggetjes mee, om op steeds mooiere plekken terecht te komen.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht