Titia Doornbos Clevering

Westerbork Bel 06-50885661 E-mail Stuur een bericht

Diekeveenseweg 8C 9431 BR Westerbork

Toon op kaart
Titia Doornbos Clevering
Over Titia Mijn reistips Beoordelingen

Tenerife

Deze route past prima in dat rijtje thuis

Voor vandaag heb ik bedacht om Parque Rural de Anaga te gaan opzoeken. Een ‘ bos ’ in het Noordelijke puntje van het eiland. Eigenlijk is het een beetje Noordoost, boven de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Ik besloot San Chistobal de La Laguna (kortweg La Laguna) als tussenstop te nemen en dat bleek een goede keuze.

Na een uurtje rijden kan ik de borden Centro Histórico volgen

en ik kom op een prachtige parkeerplaats met voldoende ruimte. Deze voormalige hoofdstad van Tenerife nodigt bij elke hoek van de staat uit om door te lopen naar een pleintje of een leuk straatje die je iets verderop ziet. En deze uitnodiging moet je zeker aannemen. Keer op keer zal je verrast worden door leuke pleintjes, oude gebouwen en gezellige terrasjes. Tijdens mijn bezoek is het niet druk, vele winkels zijn nog dicht en mede hierdoor is het juist nu leuk om hier te zijn. Lekker rustig van een kopje koffie genieten op een kneuterig terrasje en je kan uitgebreid foto’s maken van de prachtige gevels met rijk versierde balkons. Ik loop hier een rondje en vervolg nieuwsgierig mijn weg naar Taganana, gelegen aan de kust en te bereiken via het Parque Rural de Anaga. Mijn navi heeft wat moeite om de juiste weg uit het mooie La Laguna te vinden dus krijg ik nog een gratis autotour door de stad als toegift. Als ik besluit de navigatie te negeren en een dwalende fiat 500 te volgen kom ik snel de juiste bewegwijzering naar Taganana tegen.

The Rocky Mountains, The Great Smokies, de Amalfikust.. Deze route past prima in dat rijtje thuis.

De foto’s zullen slechts een beeld geven en woorden kan ik niet bedenken… Een goed te rijden bergweg met prachtige uitzichten en verrassende bochten. Overhellende bomen, groene bergtoppen en hier en daar een verdwaalde rots berg. Met plezier tour ik hier rond. Voor de sportievelingen; je kan hier allerlei activiteiten ondernemen, wandelen, paardrijden.. maar plan dan je trip naar Tenerife niet in hartje zomer, ik heb de hele reis de ramen open gehad omdat de airconditioning het even niet meer aankon, de autothermometer haalde 45 graden.. Ik parkeer mijn auto nog één keer op een uitzichtpunt; tel mijn zegeningen, probeer nog een selfie en bestel een donut bij een te vriendelijke snackverkoper/parkeerwachter/ opzichter… lokale meneer.. Ik krijg geen donut.. ik krijg de familie special.. waarom is mij een raadsel maar special was het zeker..

Op de terugweg heb ik twee stops bedacht.. De Piramides van  Güímar en Candelaria met haar prachtige basiliek.

En zeker deze laatste stop mag niet ontbreken tijdens je trip over het eiland. Een leuk dorp en de basiliek is absoluut een bezoekje waard. Ga niet op zondag, want dat is het druk met locale bevolking. Het dorpje  is één van de religieuze centra van het eiland sinds de oorspronkelijke inwoners in 1392.  Parkeren? Heb geduld..

Als ik de Piramides probeer te vinden kom ik diverse bouwels tegen die me aan onze bunkers uit de 2e wereld oorlog doen denken. Maar ik blijf zoeken, ik volg braaf de borden en zo krijg ik een leuke sightseeing door Guimar, by car uiteraard.. Als ik de ingang en de parkeerplaats heb gevonden parkeer ik mijn auto. En nu moet heel eerlijk bekennen dat ik vol goede moed een entreebewijs wil kopen maar uiteindelijk kies ik er toch voor om een paar foto’s door het hek te maken en mijn route naar mijn hotel te vervolgen. Net iets teveel ingepland voor vandaag..

Als ik het laatste stuk naar mijn hotel terug rijd besef ik dat vanavond mijn laatste avond is op Tenerife.

En in een eerder blog heb ik al iets verteld over de propper en de obers waar ik leuk mee geklets had op de eerste avond.  Wat ik nog niet verteld heb is het volgende… Ik vroeg de heren wat het mooiste is van Tenerife.. hun antwoord was toen ‘de vlucht naar Amsterdam..’  en tijdens mijn eerste avond aan de boulevard moest ik ze gelijk geven.. terwijl ik dacht dat zij waarschijnlijk grappig probeerden te zijn. Ik houd niet zo van grote hotels en boulevards.. Maar heel eerlijk.. het is hier wel super gezellig, overal ( live ) muziek en leuke mensen. De proppers die me herkennen en vragen wat ik gedaan heb vandaag. De obers vragen of ik morgen weer kom en ik krijg shotjes bij het afrekenen..

Ik besluit mijn laatste avond bij mijn, toch wel favoriet geworden terrasje door te brengen.

Bij the Ten O’clock Cocktailbar heb je geweldig uitzicht, live muziek en hele leuke bediening.. o ja neem de zalm, die is fantastisch.. Ik geniet van de muziek, scrol door de foto’s van vandaag en ik kan niet anders zeggen dan dat dit toch wel een geweldige plekje is.

Als ik om 23.00 uur richting mijn hotel loop passeer ik een verkoper op straat. Sieraden liggen uitgestald en hij rookt een sigaretje. Ik loop lachend langs. Soms zijn ze opdringerig maar hier niet. Als ik voorbij ben roept hij me na; ‘ i’am here every day for you, for a present for you or for your family ‘ ik moet lachen. Het doet me denken aan onze reis door Egypte.. waar de verkopers alles uit de kast haalden om hun ‘presents’  geld waard te maken. Ik kijk achterom en zeg dat ik morgen terug kom.. maar ik kom morgen niet terug.. ik loop zelfverzekerd door.. denk ik, maar ik besluit terug te gaan.. ieder zijn brood zal mijn gedachten zijn.. ik koop twee armbandjes van hem en vervolg mijn weg naar mijn hotel.

Mijn laatste stop is de Theater Bar, een karaoke bar vlakbij de ingang van mijn hotel. Elke keer als ik daar langs loop komt er fantastische muziek uit de zaak. Dat je bijna niet kan geloven dat iedereen die aan karaoke doet zo goed kan zingen. Ik heb laatst ook geprobeerd om zangeres te zijn tijdens een karaoke avontuur maar ik durf het bewijzend filmpje niet te tonen.. Terug op het balkon van mijn appartement leg ik de laatste hand aan dit verhaal, genietend van de live muziek van de boulevard of is het toch die karaoke bar? Ik ben er nog niet achter.

Wat ik wel weet is dat de propper en de ober op de eerste avond geen gelijk hadden.

De TUI vlucht naar Amsterdam was uitstekend, ik zat in de deluxe klasse ( en dat is heel fijn ) maar Parque Rural de Anaga en de super gezellige boulevard waren absoluut de hoogtepunten.

Wat je ook moet zien;

Parque Nacional del Teide ( de vulkaan )
La Oratava
La Laguna
Shoppen
The Ten O’clock Cocktailbar

Meer lezen over Tenerife

 

 

 

 

 

Meer reistips

titia.doornbos.clevering@tuiathome.nl

Stuur Titia een bericht