Melanie Dibbets

Winterswijk Bel 06-18946945 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rozenstraat 35 7102 CA Winterswijk

Toon op kaart
Melanie Dibbets
Over Melanie Mijn reistips Beoordelingen

Gambia & Senegal. The Smiling Coast of Africa!

Tropische temperaturen, fraaie zandstranden en een bijzonder gastvrije en goedlachse bevolking. Gambia wordt niet voor niets de Smiling Coast of Africa genoemd! Het mooiste witte zandstrand vind je in Kotu Beach, heerlijk breed met wuivende palmbomen. Kololi is het populairst, hier geniet je overdag van zon, zee, strand en flip-flop je in de avond over de sfeervolle Senegambia Strip. In het binnenland van Gambia proef je het echte Afrika. Stoffige wegen, roestige taxi’s en kinderen die spelen met tinnen autootjes. En dit combineren we ook nog eens met het prachtige Senegal. Het land van de teranga; de gastvrijheid. Senegal biedt kilometers fijne zandstranden, een vriendelijke bevolking en de altijd aanwezige zon! Samen met een koloniale historie, kleurrijke cultuur en afwisselende natuur heb je alle ingrediënten voor een boeiend vakantieland met Afrikaanse charme!

De reis kan beginnen!!

Vandaag vertrek ik voor deze prachtige reis vanaf Schiphol, op weg naar Gambia.
Op de luchthaven worden we ontvangen door de lokale agent en staat de transfer klaar om ons naar het overnachtingshotel in Kotu te brengen, namelijk het African Princess Beach Hotel.
Na het inchecken staat een heerlijke lunch voor ons klaar. Met een gevulde maag heb ik lekker de tijd om bij te komen van de reis. Aan het einde van de middag vertrekken we naar Senegambia Beach in Kololi voor een site inspection van het hotel.

In de avond hebben we een bezoek en diner in het Tamala Beach in Kotu.

Vismarkt op zijn Afrikaans.

In de middag staat een trucksafari op het programma. We bezoeken het vissersdorpje Tanji; dit dorpje aan de
Atlantische kust leeft hoofdzakelijk van de visvangst.
‘s Nachts wordt er door de mannen gevist en ’s ochtends worden ze door de vrouwen opgewacht die de vangst binnen halen. Onderweg bezoeken we het mooiste strand van Gambia: Sanyang Beach, dit strand wordt ook wel Paradise Beach genoemd. Hier zullen we genieten van een lunch.
Het brede witte strand van Sanyang is prachtig en wordt omzoomd met palmbomen, een waar
paradijs dus.

Dieren spotten.

Vandaag hebben we een mooie boottrip van Denton Bridge naar Lamin Lodge. Onderweg genieten we op de boot van een lunch. Aangekomen in Lamin Lodge staan de mini busjes klaar voor een excursie naar het Abuko Nature Reserve. Dit is het belangrijkste wildpark van Gambia. Het is klein, maar voor vogelspotters en liefhebbers van slangen, krokodillen en nijlpaarden een echt walhalla. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons overnachtingshotel.

Het is vroeg dag vandaag want we gaan de overtocht maken naar Senegal! In de ochtend komen we aan bij Banjul waar we per ferry de overtocht maken naar Barra. Vervolgens rijden we door naar de grensovergang met Senegal waar de nodige inreis procedures zullen plaatsvinden. Na het passeren van de grens gaan we richting Toubakouta.

Daarna gaan we richting ons hotel. Het prachtige RIU Baobab.

Safari in het Bandia Reserve

Ook vandaag gaat de wekker op tijd af. Na het ontbijt vertrekken we naar Bandia, waar we een bezoek brengen aan het Safari Bandia Reserve. Hier maken we een onvergetelijke safari en ontmoeten we alle grote zoogdieren van Afrika. Én mag ik poseren met de grootste Baobab boom van de wereld.

De volgende dag ben ik nog alle indrukken aan het verwerken van de prachtige safari. Maar daar is niet heel veel tijd voor. We vertrekken naar Pink Lake. Hier brengen we met trucks een bezoek aan een lokaal dorpje en zien we hoe de bevolking aan zoutwinning doet. Pink Lake heeft grote bekendheid gekregen door het feit dat de rally Parijs – Dakar hier eindigde

Als afsluiting van deze mooie dag, mogen we ook nog een klein beetje ervaren hoe het is om in een rally-auto te zitten. Wat hebben wij gelachen en genoten!

Dan is vandaag de dag dat we weer naar huis moeten. Met ontzettend veel indrukken verlaat ik deze prachtige bestemmingen. Wat heb ik toch een mooie baan. En wat tof dat ik nu ook jullie kan adviseren over Senegal en Gambia.

Meer reistips

melanie.dibbets@tui.nl

Stuur Melanie een bericht