Angélique Ruyssenaers

Amersfoort Bel 06-21113019 E-mail Stuur een bericht

Utrechtseweg 407 3818 EV Amersfoort

Toon op kaart
Angélique Ruyssenaers
Over Angélique Mijn reistips Beoordelingen

The Smiling Coast of Afrika: Gambia

Gambia is een tropische, veelzijdige vakantiebestemming met mooie stranden,  hotels en veel mogelijkheden voor watersporten. Naast zon, zee en prachtige stranden is er nog veel meer te beleven op deze tropische bestemming; een uitstapje in de schitterende natuur of naar het prachtige binnenland.

Gambia heeft aan bezienswaardigheden: cultuur, natuur en mooie zandstranden. In het binnenland van Gambia vind je verschillende nationale parken, Afrikaanse dorpjes en de Gambia rivier. Aan de kust vind je Tanji. Hier tref je vele kleurrijke vissersbootjes aan op het strand, mits ze niet worden gebruikt voor de dagelijkse visvangst. Erg leuk is het om in de namiddag de terugkomst van de vissers te aanschouwen. De grootste stad van Gambia is Serrekunda. Hier is een grote markt, waar van alles wordt verkocht.

Bij de Batik markt zie je hoe de zo speciale batik printen op de doeken worden gemaakt en kun je tevens vele soorten batikkleden kopen. In Kiang West National Park vind je vele kleurrijke vogelsoorten en andere diersoorten zoals antilopen, wilde varkens en apen. In het park zijn bijna alle vormen van natuur die in Gambia voorkomen te zien, zoals mangroven, zoutvlakten, savanne en bosrijke gebieden. In het binnenland ten noorden van de Gambia rivier tref je Juffureh, de geboorteplaats van de beroemde slaaf Kunta Kinteh. Hier wonen nog steeds de nakomelingen van Kunta Kinteh.

Meer reistips

angelique.ruyssenaers@tuiathome.nl

Stuur Angélique een bericht