Over Sanne Mijn reistips Beoordelingen

Tofino en Ucluelet

Vancouver island was één van onze hoogtepunten van de reis in West Canada. Dit eiland is het grootste eiland aan de west kust van Noord-Amerika en is de ideale plaats om beren,walvissen en orca`s te spotten.
In tegenstelling tot de rockies is het hier vaak iets warmer vanwege het milde klimaat.

Na Toronto, Vancouver en Victoria was de Pacific Rim ons eerste stop met de camper waar we midden in de natuur verbleven. Dit nationale park ligt aan de westkant van Vancouver island en bestaat uit strand, regenwoud en ruige kusten. Wij verbleven met de camper op Green point. Deze camping is wat mij betreft één van de mooiste opties in deze omgeving. De camping is zeer populair dus voor een reservering moet je er snel bij zijn en klaar zitten op het moment dat het te boeken is. Wij hadden geluk en hadden de mogelijkheid om te kiezen voor een plaats aan de kant van het strand, echt een plaatje!

Green point ligt precies tussen Tofino en Ucluelet, dus dit is een perfecte uitvalbasis voor de kant van Vancouver island. Beide plaatsen zijn kleinschalig en hebben een geweldige sfeer. Met een paar kleine winkeltjes, enkele restaurants en een kleine supermarkt heb je alles wat je nodig hebt. Ook rijd je vanaf hier binnen 5 minuten naar de Rain Forest Trails die zeker de moeite de waard zijn. Deze twee korte wandelingen van ongeveer 30 minuten lopen dwars door het regenwoud

Ons hoogtepunt in deze dagen was toch wel de tocht met het watervliegtuig. Als je daar bent en je hebt de mogelijkheid dan zou ik dit zeker aanraden. Wij kozen voor de rit van 20 minuten en ik vond het echt geweldig om mee te maken. Met een beetje geluk zie je ook nog beren en walvissen vanuit de lucht.

Naast het vliegen met het watervliegtuig heb je uiteraard ook diverse opties om walvissafari`s te boeken in deze omgeving. Zelf hebben wij er voor gekozen om dit bij Campbell River te doen. Ook hier heb ik een blog over geschreven en deze komt binnenkort ook online. Ook deze excursie kan ik iedereen aanraden.

Heb je nog een dag of 2 dagen over in deze omgeving dan heb je hier diverse mooie hikes in verschillende moeilijkheidsgraden. Het is een echt wandelparadijs.  De bekendste hike is de Wild Pacific Trail. De complete wandeling is zo`n 7 km, maar zelf hebben wij alleen de lighthouse loop gedaan van ongeveer 2,5 km. Het pad is voor iedereen goed begaanbaar en overal heb je mooie uitzichtpunten op de ruige kustlijn. Ook heb je een grote kans om vanaf de kust walvissen en dolfijnen te zien. Helaas was dit bij ons een van de minst mooie dagen in onze gehele Canada reis en was het niet helder genoeg, maar alsnog was het geweldig om te doen. Ook in deze omgeving hoef je je geen moment te vervelen!

Meer reistips

sanne.veerman@tui.nl

Stuur Sanne een bericht